Mihailovic Skoric0120

U petak 24. januara opštinu Brus su posetili akademik Dragan Škorić Akademik Dragan Škorić, predsednik Nacionalnog tima za preporod sela Srbije i Akademijskog odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti i Nikola Mihailović, predsednik Zadružnog saveza Srbije, sa svojim timom koje je u kabinetu predsednika opštine Brus primila Jasmina Savić, zamenik predsednika opštine.

ZadruznisavezSrbije Brus0120

Ovom sastanku su prisustvovali i Jasmina Mijajlović, savetnik u Zadružnom savezu Srbije, Risto Kostov član Nacionalnog tima za preporod sela Srbije i Stojan Raičević iz Fonda za razvoj poljoprivrede Opštine Brus.

Brus ZSZ0120a

Posle jednosatnog sastanka akademik Dragan Škorić i Nikola Mihailović sa svojim timom obišli su selo Ribari kako bi na licu mesta videli stanje u ovom selu, kao i okolnim selima, i uvideli mogućnosti za oživljavanje sela kroz udruživanje odnosno zadrugarstvo i uz podršku i pomoć Nacionalnog programa za preporod sela Srbije.
Tom prilikom izjavu je dao Nikola Mihailović, predsednik Zadružnog saveza Srbije:


Potom izjavu je dao i akademik Dragan Škorić, predsednik Nacionalnog tima za preporod sela Srbije I Akademijskog odbora za selo SANU:

Ovom prilikom obišli su i farmu Tomislava Moskovljevića koji gaji autohtone rase svinja mangulicu i moravku i koji ima nameru da proširi proizvodnju kako bi svinje gajio u što prirodnijim uslovima, u šumi, i tako stvarao finalne proizvode ekstra kvaliteta.
Nenad Miljković

banersuperbeba

Dunav bane 400x80 lat

pekara miris i ukus

Menjacnica

rilex