Maline berbaMS1

Raška, 21.02.2018 -U cilju edukacije poljoprivrednih proizvođača u proizvodnji maline u Raški se danas organizuje stručna tribina "Stanje i pesrpektive u proizvodnji maline" koja će se održati u sali bioskopa Raška sa početkom u 12:00 časova.

Tribini Stanje i pesrpektive u proizvodnji maline prisustvovaće državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Željko Radošević, pomoćnik ministra Zoran Janjatović i posebni savetnik ministra Radivoj Nadlački.
Predavači:
- Stanje i perspektive u proizvodnji maline u Srbiji - dr Aleksandar Leposavić, Institut za voćarstvo Čačak
-Značaj upotrebe kvalitetnog sadnog materijala u gajenju maline - dr Milan Lukić, Institut za voćarstvo Čačak
-Predstavljanje savetodavnog modula u oblasti voćarstva u 2018. godini - dr Dragan Rahović, Institut za primenu nauke u poljoprivredi, Beograd
-Primena dobre higijenske prakse u proizvodnji maline - Momir Nedić, dipl.inž. Poljoprivredna savetodavna i stručna služba, Kruševac
-Zaštita maline od ekonomski najznačajnijih bolesti i štetočina - Branko Galović, dipl.inž., Poljoprivredna savetodavna i stručna služba, Kraljevo.
Organizator tribine je Opštinska uprava Raška u saradnji sa Poljoprivrednim savetodavnim i stručnim službama i Institutom za primenu nauke u poljoprivredi, i uz pomoć firme Euro fruits SMS - Raška.

 

banersuperbeba

Dunav bane 400x80 lat

reklama manja