PKS RPKKrusevac

Kruševac, 22.03.2020. -Regionalna privredna komora Rasinskog upravnog okruga tokom vanrednog stanja redovno prati situaciju na terenu i u svakom trenutku stoji na raspolaganju privrednicima. Uspostavljena je kompletna logistika u novonastaloj situaciji a u cilju obaveštavanja privrednika redovne su i izjave za medije:

"Privredna komora Rasinskog upravnog okruga prati sve instrukcije Vlade i predsednika Aleksandra Vučića i savetuje sve građane da ostanu kod kuće.

Sa druge strane, kako bi se privredni život odvijao nesmetano, PKS RPK Kruševac je u komunikacija sa Kabinetom predsednika PKS Marka Čadeža, privrednicima dala sve potrebne instrukcije za rad u vanrednom stanju.

Za sada sve veće firme: Cooper Tires, Trayal korporcija, PPT Petoletka, Namensta, Zaptivni elementi, PPT TMO, Henkel, Armature u Rasinskom upravnom okrugu rade, osim kompanije Kromberg koja je po nalogu svoje centrale iz Nemačke obustaviila proizvodnju na dve nedelje, a radnicima za to vreme obezbedila paćeno odsustvo. Isto važi za male i za srednje firme.

Uspostavljena je kompletna logistika u vanrednom stanju. Takođe, imamo izuzetnu saradju sa prevoznim kompanijama koje su privredi izašle u susret i autobuse stavile na raspolaganje privrednim subjektima za prevoz radnika na putu od kuće do posla i obrnuto. Još jednom napominjemo da se ovo ne odnosi na građanstvo koje molimo da ostane kod svojih kuća i prati instrukcije .

Kada je reč o trgovinama, 4 trgovinska lanca (Maxi, Roda, Lidl i Dis) i 21 trgovinski objekat je jutros bio u periodu od 04h do 07h, na raspolaganju penzionerima. Trgovine su dobro svabdevene svim osnovnim životnim namirnicima kao i sredstvima za higijenu. Veleprodaje u magacinskim prostorima imaju dovoljnu količinu robe na raspolagaju.

U Rasinskom okrugu prehrambena industrja radi: Branko Perišić i sve manje pekare rade, mlekare takođe, radi i drvna industrija, i ambalažeri. Klanična industrija nesmetano radi i tržište je snabdeveno dovoljnom količinom mesa i mesnih roizvoda.

Privreda Rasinskog okruga radi, i mi ćemo se maksimalno potruditi da tako ostane i u narednom periodu.

Molimo vas da slušate preporuke Vlade i ostanete kod svojih kuća." obaveštavaju iz PKS RPK Kruševac

izvor:krusevac.pks.rs

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije.

Sigurnosni kod
Osveži