ARRRO KS0520n

Kruševac,07.05.2020. Agencija za regionalni razvoj Rasinskog okruga, kao akreditovana agnecija realizuje brojne programe Razvojne agencije Srbije, Ministarstva privrede i drugih relavantnih institucija, a koji su usmereni na razvoj sektora MSP i preduzetnika.

Jedan od trenutno aktuelnih programa koji su usmereni na razvoj i podršku u poslovanju privrednim subjektima je:

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U PROGRAMU PRUŽANjA STANDARDIZOVANE USLUGE MENTORINGA SEKTORIMA PRERAĐIVAČKE INDUSTRIJE U 2020. GODINI

Usluga mentoringa je namenjena mikro, malim i srednjim privrednim društvima i preduzetnicima i ima za cilj razvoj poslovanja i smanjenje broja neuspešnih privrednih subjekata.

Cilj realizacije ovog javnog poziva je unapređenja poslovnog ambijenta i podrška nesmetanom razvoju MMSPP koja posluju u okviru sektora prerađivačke industrije grupisane u četiri oblasti i to: industrija mašina i opreme; prehrambena industrija; drvna i industrija nameštaja i industrija gume i plastike.

Proces mentoringa odvija se po metodologiji RAS, razvijenoj u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA). Metodologija određuje korake u procesu u okviru kog stručno lice-mentor sprovodi u direktnom kontaktu i radu sa vlasnikom i/ili zakonskim zastupnikom privrednog subjekta određeni broj mentoring sati, tačnije od 25 do 50 sati je predviđena mentorska podrška po privrednom subjektu.

Vlasnik i/ili zakonski zastupnik privrednog subjekta i mentor zajedno proučavaju aktuelno poslovanje, razloge trenutnih problema ili smetnje za dalji razvoj, najvažnije potencijale za rast, te na osnovu konstatovanog stanja mentor i korisnik mentoring usluge pripremaju plan/projekat razvoja.

Mentoring čini skup sledećih usluga:
- Dijagnostikovanje kako bi se razumela trenutna situacija u privrednom subjektu;
- Pomoć prilikom pripremanja razvojnih aktivnosti/planova/projekata kako bi se dostigli ciljevi privrednog subjekta;
- Savetovanje   i           koordinacija   za       pristupanje     fondovima,           novim tehnologijama, konsultantskim uslugama i drugo kako bi se podstakao razvoj i unapređenje poslovanja;
- Pomoć za pripremanje kreditnih aplikacija za banke i programe podrške za MMSPP;
- Pomoć pri implementaciji razvojnih aktivnosti/planova/projekata;
- Pomoć u pronalaženju poslovnih partnera;
- Pomoć pri pronalaženju potrebnih informacija;
- Kaizen;
- Konsalting;
- Savetovanje/koučing;
- Obuka;

Pravo na učešće u Programu imaju mikro, mala i srednja privredna društva i preduzetnici, koji ispunjavaju sledeće uslove:
1. da su registrovani na teritoriji Republike Srbije pre februara 2017. godine;
2.da obavljaju delatnost u okviru jednog od sektora prerađivačke industrije grupisane u četiri oblasti i to: industrija mašina i opreme; prehrambena industrija; drvna i industrija nameštaja i industrija gume i plastike
3. da su izmirili obaveze po osnovu poreza i doprinosa;
4. da su u većinskom privatnom vlasništvu.

Za privredne subjekte koji budu odabrani da besplatno koriste usluge mentorske podrške u poslovanju, sve aktivnosti biće realizovane tokom 2020. Godine.
Javni poziv je otovren do 10.juna 2020.godine.
Dodatne informacije na internet stranici Agencije i putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije.


Sigurnosni kod
Osveži

banersuperbeba

Dunav bane 400x80 lat

reklama manja