ArrroKs 1805203

Kruševac,19.05.2020. U prostorijama Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga u Kruševcu prošle nedelje je realizovano potpisivanje prvih ugovora klijenata/privrednih subjekata sa teritorije Rasinskog okruga koji su dobili Kredite za likvidnost Fonda za razvoj Republike Srbije.

Reč je o PROGRAMU FINANSIJSKE PODRŠKE PRIVREDNIM SUBJEKTIMA ZA ODRŽAVANjE LIKVIDNOSTI I OBRTNA SREDSTVA U OTEŽANIM EKONOMSKIM USLOVIMA USLED PANDEMIJE COVID-19 IZAZVANE VIRUSOM SARS-CoV-2 koji se realizuje preko Fonda za razvoj , a koji je donela Vlada Republike Srbije na predlog Ministarstva privrede kako je istakao direktor agencije Aleksandar Šaronjić. Direktor agnecije nam je predstavio ciljeve i uslove programa.

Osnovni ciljevi Programa su da se u uslovima otežanog poslovanja izazvanog pandemijom virusa COVID – 19 obezbedi podrška privrednim subjektima za nabavku obrtnih sredstava kao i za održavanje tekuće likvidnosti u cilju redovnog izmirivanja obaveza prema poslovnim partnerima, zaposlenima i državi.

ArrroKs 180520

"Zaposleni u ARRRO su angažovani i na pregledanju kreditnih zahteva privrednih subjekata sa teritorije cele Republike Srbije, koje im dostavlja Fond za razvoj i do sada je ukupno obrađeno 210 kreditnih zahteba. Ova aktivnost se nastavlja dok se sredstva ne potroše, a efiknasost zaposlenih je podignuta na najviši nivo, jer obrada zahteva se vrši tokom svakodnevno i vikendom sve dok posao ne bude odrađen rekla nam je u razgovoru Sonja Jevremović, koordinator za međuopštinsku saradnju i projekte.

Ono što je veoma bitno, a korisno je za sve privrednike iz Rasinskog okruga, je da u zaposleni u ARRRO pružaju i beslatnu pomoć oko konkurisanja i prikupljanja dokumentacije za konkurisanje privrednih subjekata za ove kredite. Postoji veliko interesovanje za sve privrednike iz našeg orkuga. Tu smo da sve objasnimo i olakšamo prilikom konkurisanja.

U cilju boljeg informisanja, organizovana je i promocija ove kreditne linije preko ZOOM aplikacije gde svi zainteresovani su mogli da se prijave i prisustvuju direktnoj online promociji programa .

U narednom periodu organizovaćemo potpisivanje ugovora sa privrednim subjektima iz našeg okruga koji su konkurisali i dobili kreditnu podršku do 10.000.000 dinara.

Fond za razvoj nam je poverio i tu ulogu, tako da mi vršimo pripremu celokupne dokumentacije koja se potpisuje sa Fondom, proveru i dostavljenje iste Fondu u najkraćem mogućem roku- istakla je naša sagovornica Sonja Jevremović

ArrroKs 1805201

Istakli bi veoma dobru poslovnu saradnju kako sa Fondom za razvoj RS, Ministarstvom privrede, naša komunikacija je svakodnevna, sve u interesu naših klijenata. Sva pitanja u vezi sa ovim Programom možete postaviti putem elektronske adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. a zahtevi se elektronski podnose na elektronsku adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli." - rekao je Aleksandar Šaronjić, direktor Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga.

Realizacija Programa vršiće se preko Fonda za razvoj Republike Srbije sve dok se sredstva iz Programa ne utroše, a najkasnije do 10. decembra 2020. godine a za relizaciju Programa izdvojeno je 24 000 000 000 dinara a više o programu OVDE

Covid19 baner

 

KondorAS akcija

 

kopaonik

 

UZPescanikSOS

 

Dunav bane 400x80 lat

 

DelikatesKOP 1

 

UZPescanik NeplaceniVazniPoslovi

 

nuns

 

srbi za srbe baner

reklama manja