FondZdravstvenoOsiguranje

Beograd,23.05.2020. Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Sanja Radojević Škodrić izjavila je da se prvog dana testiranja na korona virus na lični zahtev javilo ukupno 132 osobe u Srbiji, pri čemu ih je najviše bilo u Beogradu, gde se na komercijalno testiranje javilo 66 građana.

 

Testiranje na lični zahtev počelo je juče, cena PCR testa je 6.000 dinara, a direktorka RFZO navela je da mogu da se testiraju apsolutno svi građani i da nije neophodno navesti razlog testiranja.

Od 66 ukupno testiranih juče u Beogradu, najviše njih PCR test uradilo je u Institutu „Batut“ - 36, dok su se ostali testirali u Gradskom zavodu za javno zdravlje i domovima zdravlja.

Radojević Škodrić je rekla da su testirani bili u uzrasnoj grupi od 22 do 47 godina, a samo tri lica bila su starija od 65 godina.

PCR test važi 72 sata od momenta izdavanja potvrde, podsetila je ona i navela da potvrda može da se dobije i elektronskim putem, da je cena testa od 6.000 dinara neprofitabilna i da toliko košta sam test, usluga i potrošni materijal.

Građani mogu da se testiraju na lični zahtev do 17 časova u domovima zdravlja, institutima i zavodima za javno zdravlje.

Radojević Škodrić je rekla da je testiranje za maloletnike i studente uz indeks besplatno, ukoliko putuju u zemlju gde je za ulazak neophodno da imaju PCR test.

Testova, kako je istakla, ima dovoljno i za testiranje na lični zahtev i za sve indikacije koje je propisao Krizni štab, a za koje je testiranje besplatno.
izvor:srbija.gov.rs

Covid19 baner

 

KondorAS akcija

 

kopaonik

 

UZPescanikSOS

 

Dunav bane 400x80 lat

 

DelikatesKOP 1

 

UZPescanik NeplaceniVazniPoslovi

 

nuns

 

srbi za srbe baner

reklama manja