Kop obukaVS1220

Kopaonik,19.12.2020. Na 51. skijaškom poligonu na Kopaoniku pripadnici Oklopno-izviđačkog bataljona BRDM-2M uspešno su realizovali obuku u skijanju i specifičnu obuku u zimskim uslovima.

 U skladu sa planiranim aktivnostima, obuka u skijanju se odvijala tokom prepodnevnih sati, dok su u popodnevnim i večernjim časovima realizovane teme iz obuke u posebnim uslovima zimi.

Daleko od skijaških staza realizovano je preživljavanje na planini, kretanje na nepoznatom terenu uz pomoć karte, kondicioni marš od deset kilometara, a uvežbavani su i taktičke radnje i postupci izviđačke patrole u prikupljanju obaveštajnih podataka.

Iako je deo pripadnika jedinice prvi put „stao na skije“, uz nesebično zalaganje i stručno vođenje profesora fizičke kulture i iskusnih instruktora, po završetku obučavanja svi su osposobljeni da na smučkama savladaju zahtevan teren.

Oklopno-izviđački bataljon BRDM-2M je jedinica Kopnene vojske formirana u drugoj polovini 2019. godine. U fazi je izgradnje operativnih sposobnosti, koja se odvija veoma dinamično pa su za kratko vreme postignuti impresivni rezultati.
izvor:mod.gov.rs

Covid19 baner

 

KondorAS akcija

 

kopaonik

 

UZPescanikSOS

 

Dunav bane 400x80 lat

 

DelikatesKOP 1

 

UZPescanik NeplaceniVazniPoslovi

 

nuns

 

srbi za srbe baner

reklama manja