AC tribina0120b

U nedelju 26. januara 2020. godine, uoči Savin dana, u Aleksandrovcu je održana tribina na temu „Sveti Sava – nekada i sada“ u organizaciji udruženja Badnjak.

Na očigled mnogobrojnih prisutnih Župljana tribina je započeta himnom svetitelju Savi, a zatim je Nebojša Đukić, iz udruženja Badnjak, u svom kratkom obraćanju predstavio udruženje sa njegovim budućim planovima. Okosnicu tribine činilo je obraćanje protojereja Oca Vukmana Petrovića koji je posvedočio o duhovnoj ulozi svetitelja Save za srpski rod, dok je drugi gost tribine prof. dr Zoran Čvorović sa istorijskog stanovišta dočarao prisutnima značaj rodoljublja Svetoga Save i njegov uticaj na savremenu istoriju srpskog naroda. Profesor Čvorović je između ostalog istakao da je Savino rodoljublje bilo zasnovano pre svega na Bogoljublju. U pauzama između govornika i na kraju tribine članice KUD-a Grozd su govorile stihove posvećene Svetom Savi.

AC tribina0120c

Da je publika bila zadovoljna celokupnim događajem govori zadovoljstvo koje se videlo na njihovim licima kao i gromki aplauz kojim su nagradili sve učesnike tribine.
Udruženje Badnjak se zahvaljuje svim učesnicima tribine kao i svima onima koji su neposredno pomogli samu organizaciju iste a bez kojih naravno ne bi u potpunosti uspeo događaj.

banersuperbeba

Dunav bane 400x80 lat

reklama manja