SOBrus16 100818a

Šesnaesta sednica SO Brus održana je u petak 10. avgusta 2018. godine uz prisustvo 26 odbornika koji su odlučivali o 22 tačke Dnevnog reda - 15 tačaka redovnog Dnevnog reda kao i 7 tačaka koje su predložene na početku sednice i odlukom odbornika uvrštene u Dnevni red.

Odluku o dodeljivanju opštinskih priznanja prisutni odbornici SO Brus su usvojilia sa 19 glasova a najviše opštinsko priznanje Zlatni grb Brusa 2018 dodeljen predsedniku opštine Milutinu Jeličiću.
Potom je usvojen Izveštajo izvršenju Odluke o budžetu opštine Brus za period januar – jun 2018. godine kao i Odluka o prvom rebalansu budžeta opštine Brus za 2018. godinu. 
Većinom glasova usvojene su potom i odluke o:
- otuđenju nepokretnosti iz javne svojine opštine Brus kat.parc.br. 107/2 KO Brus,
- otuđenju nepokretnosti iz javne svojine opštine Brus Milanu Todoroviću iz Lepenca,
- konstituisanju prava službenosti prolaza preko kat.parcele br. 1185 KO Ravnište,
- konstituisanju prava službenosti prolaza preko kat.parcele br. 2229/1 i 2229/2 KO Brus,
- brisanju nekategorisanog puta na kat.parc. 939 KO Brus.
Potom su odbornici većinom glasova usvojili Rešenje o davanju saglasnosti na plan prilagođavanja rada deponije i upravljanja otpadom sa korektivnim merama za deponiju „Slava“ u Brusu kao i Izveštaj o poslovanju za 2017. godinu JKP „Rasina“ Brus, a potom i izveštaje o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja za period od 01.01.2018 do 31.03.2018 godine (I kvartal) JKP „Rasina“ Brus i  Izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja za period od 01.01.2018 do 30.06.2018 godine (II kvartal) JKP „Rasina“ Brus kao i Izveštaj saveta za koordinaciju bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji opštine Brus o realizaciji godišnjeg programa korišćenja sredstava za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji opštine Brus.
Na ovoj sednici razrešen je i imenovan predsednik Nadzornog odbora Narodne biblioteke Brus,
Što se tiče Odluke o izmeni PDR lokaliteta „Jaram“ na Kopaoniku ona je usvojena većinom glasova a za skupštinskom govornicom je diskutovao odbornik SNS-a Slobodan Vidojević koji je između ostalog rekao da je nemoguće stručno diskutovati o ovoj tački Dnevnog reda jer su odbornici radni materijal i CD disk dobili neposredno na sednici pa mnogi nisu stigli ni da pročitaju a kamoli da pogledaju disk jer niko u sali nema računar.
Usvojena je i Odluka o prenosu prava korišćenja na nepokretnostima u javnoj svojini Opštine Brus u korist Centra za kulturu Brus, zatim izmena Odluke o opštinskim i nekategorisanim putevima na teritoriji opštine Brus kao i Rešenje o odobravanju novčanih sredstava Crkvenoj opštini Brus u iznosu od 1.100.000 dinara. 
Na šesnaestoj sednici SO Brus odbornici su većinom glasova usvojili Ispravku tehničke greške izmene i dopune PDR lokaliteta „Srebrnac“ prostorna celina 7 na Kopaoniku, zatim su razrešili dužnosti vd direktora turističke organizacije Dragoljuba Markovića a potom imenovali Dragoljuba Markovića za direktora Turističke organizacije opštine Brus.
Na poslednju tačku Dnevnog reda - Odbornička pitanja nije bilo diskusije pa je sednica završena pozivom predsednika SO Brus na Svečanu sednicu  19. avgusta kada će biti dodeljena opštinska priznanja Opštine Brus zaslužnim pojedincima i kolektivima koji su u protekloj godini afirmisali ime opštine Brus.

projekat2018

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije.


Sigurnosni kod
Osveži

banersuperbeba

Dunav bane 400x80 lat

pekara miris i ukus

Menjacnica

rilex