SOBrus10 0817Aktuelna tema u opštini Brus je trenutno izgradnja MHE na reci Graševki kao i na celoj teritoriji ove opštine. Pojedini odbornici SO Brus i drugi lokalni funkcioneri kažu da su "dozvole o izgradnji MHE poništene.." dok investitori izgradnje MHE tj. njihovi zastupnici izjavljuju "da imaju sve potrebne dozvole i da su validne". Za sada niko ne pokazuje javno da se vidi šta je u dokumentima a to prvenstveno ne čini Opština Brus.

 Na sednici SO Brus održanoj 28. oktobra 2016. godine odbornici su izglasali Odluku o zabrani izgradnje MHE do usvajanja Izmena i dopuna važeće planske dokumentacije i da Opštinski pravobranilac opštine Brus, u skladu sa svojim nadležnostima, preispita sva doneta rešenja o izgradnji MHE: (u snimku od 1:09:00)

OponistenjuMHE261016

Tim povodom 16. jula 2019. godine upućeno je pitanje predsedniku SO Brus pisanim putem "Koje aktivnosti je prema Odluci SO Brus br 350-160/2016-I od 28.10.2016. godine preduzeo Opštinski pravobranilac u skladu sa svojim nadležnostima i koji su rezultati preduzetih aktivnosti od strane Opštinskog pravobranilaca po toj Odluci?"

Već 17. jula stigao je odgovor, ali ne od predsednika SO Brus već od načelnika OU Brus, u kom stoji:

"Do dana podnošenja zahteva za pristup informacijama od javnog značaja (16. jul 2019. god) Opštinski pravobranilac opštine Brus Skupštini opštine Brus nije dostavio nikakav izveštaj po Odluci broj 350-160/2016-I od 28.10.2016. godine."

Prema dostavljenom odgovoru na postavljeno pitanje znači da SO Brus nema izveštaj o mogućem preispitivanju donetih rešenja o izgradnji MHE po Odluci odbornika SO Brus od 26.10.2016. godine. To ne mora da znači da nije ništa preduzimano po navedenoj Odluci ali pitanje je gde je izveštaj i zašto nije došao do SO Brus koja je "najviši organ opštine koji vrši osnovne funkcije lokalne vlasti utvrđene Ustavom, zakonom i statutom."
Tako da pitanje iz naslova teksta "Da li su preispitana doneta rešenja o izgradnji MHE na teritoriji opštine Brus po Odluci od 26.10.2016. godine?" i dalje stoji otvoreno čekajući konkretan i kompletan odgovor SO Brus koja je "najviši organ opštine koji vrši osnovne funkcije lokalne vlasti utvrđene Ustavom, zakonom i statutom." i koja treba da se stara o sprovođenju donetih Odluka.
N.Miljković

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije.


Sigurnosni kod
Osveži

banersuperbeba

Dunav bane 400x80 lat

pekara miris i ukus

Menjacnica

rilex