Održana nova sednica Veća opštine Aleksandrovac

Aleksandrovac,11.12.2020. U četvrtak 10. decembra 2020. godine održana je nova sednica opštinskog Veća opštine Aleksandrovac kojom je predsedavao dr Mirko Mihajlović, predsednik opštine.

Na sednici je utvrđen predlog budžeta za narednu godinu u iznosu od 967.447.367,00 dinara.
Prvobitni iznos budžeta bio je za pet miliona manji, ali su članovi Veća ocenili da je isti potrebno uvećati i to: za potrebe JP Poslovni centar Aleksandrovac – Župa u iznosu od dva miliona dinara i tri milona dinara za usluge socijalne zaštite.

Članovi Veća ocenili su da je budžet za 2021. godinu razvojni i da će ispuniti sva planirana ulaganja u komunalnu infrastrukturu.

Predsednik opštine, dr Mirko Mihajlović posebno je istekao Odluku opštine da od naredne godine pomogne porodice sa petoro i više dece, i to tako što će za ove porodice opština mesečno izdvajati po 50.000 dinara.

Mihajlović je naglasio da će svako novorođeno dete mesečno dobijati po deset hiljada dinara iz opštinske kase i to do navršene jedne godine života. Ova odluka, kako je istaknuto, stupiće na snagu kada je na narednoj sednici Skupštine opštine usvoje odbornici.

Većnici su usvojili i izveštaj o poslovanju javnih gradskih preduzeća i to: JKSP Aleksandrovac, Kancelarije LER, Agencije za knjigovodstvene usluge opštine Aleksandrovac.
izvor:Informativna služba DK Aleksandrovac

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja