Meštani sela Pleš, Grčak i Boturići odlučni u odbrani Rađevice i pored krivičnih prijava

Pleš 06.08.2021. Meštani sela Gornje Župe aleksandrovačke (MZ Pleš, Grčak i Boturići) odlučni su u odbrani Rađevice da ne postane kamenolom, i pored podnetih krivičnih prijava od strane investitora.

U sredu 04. avgusta investitor je posetio Rađevice sa saradnicima ali “brzom akcijom meštana, njih petnaestak dežurnih, koji su zarad odbrane ognjišta napustili radove u polju i došli na Rađevice kako bi ponovo dali do znanja da kompromisa i ustupka nema”.

U prepodnevnim satima meštani su se, po dojavi da je investitor opet došao na Rađevice, okupili i ponovo mu stavili do znanja da tu nema šta da traži i nakon toga u večernjim satima na prilaznom putu postavili barikadu od balvana i krst jer kako kažu “samo nam je Bog ostao kao vera u pomoć i mi sami sebi. Svi ostali koji su izabrani da štite interes naroda su nam okrenuli leđa…”

Potom 05. avgusta podnete su krivične prijave protiv pojedinih meštana, odnosno članova Odbora “Spasimo Rađevice”, od strane investitora čime se situacija na neki način pogoršala jer su meštani postali ogorčeniji ali u isto vreme i odlučniji u nameri da odbrane svoju Rađevicu – svoje ognjište i zavičaj.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja