Projekat VINSKI PUT EVROPOM u Aleksandrovcu

U okviru realizacije Međunarodnog projekta Erazmus plus, koji se odvija pod pokroviteljstvom Evropske unije, u Aleksandovcu je od 5. do 11. jula realizovana druga faza projekta „Vinski put Evropom“.

Gosti srednje škole  “Sveti Trifun sa domom učenika“ bili su učenici srednjih škola “GRM“  iz Slovenije i “Gorče Petrov“ iz Republike Severne Makedonije, sa profesorima.

Prva faza projekta realizovana je u Makedoniji, a cilj je razmena iskustava i upoznavanje sa tehnologijama obrade vinograda i proizvodnje vina.

Na ekonomiji aleksandrovačke srednje škole učenici su imali praktičnu nastavu, orezivanje vinograda u zelenoj fazi i plevljenje, a tokom boravka obišli su vinarije u Župi kao i Muzej vinarstva i vinogradarstva.

Treća faza projekta će biti realizovana u Sloveniji, krajem septembra, kada će se učenici upoznati sa berbom i preradom grožđa.

Profesori i učenici izrazili su zadovoljstvo gostoprimstvom domaćina, uslovima kao i iskustvom i stečenim znanjem koje će im svakako pomoći u daljem školovanju.
izvor i foto:Informativna služba DK Aleksandrovac

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja