Srbi za Srbe pomogli vrednu porodicu Stevanović iz Blaca

SZS BlaceStevanovici0321

Blace 19.03.2021. Priča o preduzimljivoj i vrednoj porodici Stevanović motivisala je mnoge plemenite ljude da se uključe u akciju pomoći humanitarne organizacije Srbi za Srbe I na taj način obezbede traktor i voćarsku tarup-kosilicu.

Nenad Stevanović iz Blaca je imao šansu da ode u beli svet trbuhom za kruhom, ali nije. Rešio je da ostane na svom ognjištu, formira veliku porodicu i da žive od svog rada. Danas sa suprugom Marijom ima decu Jovana (19), Aleksandra (16), Mihajla (13), Vukašina (7) i Darinku (1) i žive, između ostalog, od prodaje suvih šljiva.

„Mogao sam da odem u Beograd ili Nemačku, ali nisam. Hteo sam da formiram veliku porodicu na svojoj očevini. To sam i uradio. Trudimo se da proizvodimo i živimo od svog rada. Imamo više od 3.000 stabala kvalitetne šljive. Imamo i sušaru gde ih sušimo, pa to onda prodajemoˮ – rekao nam je otac Nenad.

Nenad, inače, radi kao šumar, a majka Marija je zaposlena u prodavnici. Pored nasleđenih 2.7 hektara, dokupili su vremenom još osam hektara kako bi otpočeli i proširili proizvodnju. Za to su uzeli poveći kredit koji polako otplaćuju. Par pehova ih je omelo da uberu plodove svog mukotrpnog rada, a o njima smo više pisali u izveštaju o prvoj poseti.

Podstaknuta pozitivnim duhom i trudom ove porodice, HO Srbi za Srbe im je obezbedila traktor i voćarsku tarup-kosilicu ukupne vrednosti 519.500 dinara.

„Pisao sam na mnoge adrese, ali jedino ste nam se vi javili. Biću vam zbog toga večno zahvalan. Čim izađemo iz krize znamo šta nam je činitiˮ – dodao je domaćin Nenad.

Još od osnivanja, jedan od glavnih ciljeva organizacije Srbi za Srbe bio je da pomažu višečlane porodice da stanu na svoje noge i time svojoj deci omoguće bolju i sigurniju budućnost. Zbog toga, Srbi za Srbe odlaze iz Blaca veoma zadovljni jer su sigurni da će ova vredna porodica nastaviti da vredno radi i bori se.
izvor:srbizasrbe.org

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja