Blace obeležilo 60 godina postojanja kulturnog centra Drainac

Blace KCDrainac21b

Blace 09.12.2021. U Blacu je nedavno obeleženo 60 godina postojanja Kulturnog centra „Drainac“ i 40 godina kako se nalazi u sadašnjoj zgradi, objavio je portal Topličke vesti.

Blace KC1221EP

Prisutnima se prvo obratila Ena Popović, direktorka KC “Drainac”:

“Sa ponosom slavimo veliki jubilej – 60 godina postojanja Kulturnog centra „Drainac“ i 40 godina kako se nalazi u sadašnjoj zgradi. Za šest decenija postojanja KC Drainac mnogo poznatih umetnika je gostovalo ali i mnogo dece koja su se po prvi put okušala u umetničkom stvaralaštvu, pesmi, igri… Zahvalila bih se lokalnoj samoupravi na podršci, prisutnima koji su došli da ispoštuju ovaj veliki dan za kulturni centar i publici koja je sve ove godine pratila programska dešavanja.”

Blace KC1221IB

Obraćajući se prisutnima predsednik Opštine Blace Ivan Burgić istakao je da će lokalna samouprava i dalje biti tu da pruži svu potrebnu podršku u radu kulturnog centra.

Blace KC1221c

U daljem programu, svoje i Drainčeve stihove govorila je Natalija Pavličević, o Drainčevom radu govorila je Mirjana Bojanić Ćirković sa Filozofskog fakulteta u Nišu, a mini koncert imao je virtuoz na harmonici Nikola Kričak.

Blace KC1221d

Ceo mesec decembar 2021. godine biće posvećen jubileju Kulturnog centra “Drainac” uz najavu da je u toku izrada monografije.
izvor:toplickevesti.com

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja