Blagodarnicu opštine Blace SVETI SAVA za 2021. dobila dr Mirjana Andrejević – Kry

drМirjanaAndrejevicКry Blace0122

Blace 28.01.2022. Opštinsko veće opštine Blace na sednici održanoj 27. januara, na dan Svetog Save, jednoglasno je donelo odluku da Blagodarnicu opštine Blace „Sveti Sava“ za 2021. godinu, dobije dr Mirjana Andrejević-Kry, osnivač humanitarne organizacije „Prohuman“, osnovane u SR Nemačkoj 2000. godine.

Dobitnica ove prestižne nagrade Opštine Blace, dr Mirjana Andrejević-Kry, rođena je 27.12.1964. godine u Beogradu, od oca Aleksandra i majke Jelene, a odrastala je i školovala se u Kragujevcu. Stomatološki fakultet završila je Beogradu. Danas živi u Nemačkoj sa suprugom Reinerom. U 2004. godini postala je predsednica „Društva Srpskih lekara i stomatologa Nemačke“. Nosilac je ordena „Čovekoljublje“  i Počasni građanin grada Kragujevca, a od danas i dobitnica Blagodarnice opštine Blace „Sveti Sava“, koja je prizananje grada, a dodeljuje se svake godine za izuzetan doprinos u negovanju duhovnosti, vere, milosrđa i istine.

Dr Mirjana Andrejević-Kry priznanje je zaslužila svojom humanošću koju je pokazala u 2021. godini prema opštini Blace, kada je u vremenu pandemije virusa COVID-19 ustanovama iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite sa teritorije opštine Blace donirala sanitarnu, tehničku i drugu vrstu humanitarne pomoći što je ovim ustanovama poboljšalo kvalitet rada u teškom vremenu pandemije.
izvor i foto:blace.org.rs

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja