Saopštenje Štaba za vanredne situacije opštine Brus o stanju koronavirusa na dan 13. jul 2020.

Brus9420 001

Brus, 13.07.2020. Današnje saopštenje Štaba za vanredne situacije opštine Brus o stanju  koronavirusa COVID-19 na teritoriji ove opštine prenosimo u celini, u cilju pravovremenog i tačnog informisanja građana:

SAOPŠTENjE 13.07.2020 godine

Prema dostavljenom izveštaju, do 14:00 časova 13.07.2020 u Kovid ambulantu DZ Brus se javilo ukupno 50 pacijenata sa respiratornim tegobama. Uzeto je 11 briseva za PCR testiranje.

Na Infektivno odeljenje Opšte bolnice Kruševac u navedenom periodu upućeno je troje pacijenata sa znacima virusne upale pluća.

Od strane epidemiološke službe ZZJZ Kruševac do časa izveštavanja nismo dobili podatke o broju lica zaraženih virusom COVID-19 sa teritorije opštine Brus, rezultati se očekuju.

Na današnji dan, u kućnoj izolaciji imamo ukupno 40 lica, i oni su pod policijskim nadzorom.

Opštinski štab za vanredne situacije Brus apeluje na članove porodica lica koja su testirana PCR testom, da ostanu kod kuće do dobijanja rezultata testiranog lica, kako bi se sprečilo dalje širenje virusa u populaciji i stabilizovala epidemiološka situacija na teritoriji opštine Brus .

Apelujemo na građane da se STROGO pridržavaju propisanih mera, instrukcija i preporuka, a sve u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19. Naročito se ističe potreba društvene odgovornosti svakog pojedinca i lično poštovanje svih mera prevencija.

KOMANDANT OpŠVS
Saša Milošević

Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivna zaštita OVDE

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja