Domaći GAVRIN AJVAR sa vrganjima ili sremušom jedinstven i lekovit ajvar

GavrinAjvar 10191

Ima više vrsta ajvara i veliki je broj proizvođača ovog tradicionalnog specijaliteta ali Domaći GAVRIN AJVAR sa vrganjima ili sremušom je jedinstven kako po ukusu tako i po lekovitosti.

GazdinstvoGavrilovic GAVRIN AJVAR proizvodi porodica Milenka Gavrilovića u selu Vlajkovci podno vrhova Kopaonika. Ova porodica je mnogima poznatija po etno restoranu KLjUNAC kao i gostoprimstvu i etno specijalitetima koje nudi u svom restoranu. 

Proizvodnja ajvara na gazdinstvu Gavrilović je po tradicionalnoj recepturi a osim običnog proizvodi se i ajvar sa vrganjima i ajvar sa sremušom.

GavrinAjvar 10192

GavrinAjvar 10194

GAVRIN AJVAR se priprema na tradicionalan način od pečene paprike i sastojaka: ulje, sirće, šećer, so sa dodatkom vrganja ili sremuša što doprinosi kvalitetu, prepoznatljivom ukusu i lekovitosti.
Svi znaju da je paprika veoma lekovito povrće bogato vitaminom C i da sadrži značajne količine vitamina B, zatim kapsaicin i ciretin… ali mnogima možda nije poznata lekovitost vrganja i sremuša.
Sremuš (Allium ursinum) je samonikla lekovita biljka koja raste u višim planinskim predelima, naročito u bukovoj šumi. Lekovito deluje na sluzokožu creva, čisti zidove krvnih sudova i snižava visok krvni pritisak, deluje antibakterijski, pomaže pri virusnim infekcijama, stimuliše imuni sistem…
Vrganj (Boletus edulis) poboljšava funkcionisanje sistema za varenje jer je odličan izvor prehrambenih vlakana, posebno hitina koji sprečava apsorpciju masti i pomaže kod mršavljenja, ublažuje upale a dokazano je i da ima antivirusno i antikancerogeno dejstvo…

GavrinAjvar 10195

Kada se pripremi ajvar na tradicionalan način sa puno ljubavi uz dodatak vrganja ili sremuša dobije se GAVRIN AJVAR uz koji uživate u hrani i jačate organizam.
Više informacija kao i porudžbine na tel: +381 63 8107 444

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja