Nikada ne smemo zaboraviti junake Topličkog ustanka iz blaževačkog kraja

KVojinovic ceta 1

Nikada ne smemo zaboraviti junake Topličkog ustanka iz blaževačkog kraja iako ih lokalna vlast u Brusu nikada ne pominje naročito njihova herojska dela i borbu za slobodu Srbije tokom Prvog svetskog rata.

Da podsetimo, u Prokuplju je 26. februara 2017. godine obeleženo 100 godina od Topličkog ustanka u čast ustanika koji su imali viziju i dali život za otadžbinu Srbiju. Nažalost na tom događaju nije bilo prisutnih lica iz lokalnih organa vlasti Opštine Brus a niti je tada u opštini Brus davan ikakav značaj ovim junacima – kako tada tako i danas. 

“Prosto čudi da se niko od nadležnih iz lokalnih organa vlasti nije setio ovih junaka Topličkog ustanka koji su svojim primerom pokazali da nema života bez slobode. Vekovna nepravda se može ispraviti, ali naša sramota nikada. Na kraju moram reći, da me često muči dilema, da li smo dostojni slavnih predaka? Ako i vi imate istu dilemu, onda ima nade. Na grobovima junaka Topličkog ustanka obraz je izgubljen. Postoji nada da bar dušu spasimo.” Radoljub Jotić, profesor istorije.

Mi ne želimo da budu zaboravljeni junaci koji su se do poslednjeg trena borili rame uz rame sa čuvenim Kostom Vojinovićem, a većina i dala živote tokom Topličkog ustanka.

Nastavak teksta OVDE

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja