Džudo klub Brus obeležava 40 godina postojanja i rada

JKBrus collage1020

Brus.19.10.2020. Džudo klub Brus ove godine obeležava 40 godina postojanja i rada – osnovan je 20. oktobra 1980. pod imenom JK “Brus FUD”.

Osnivači kluba su Ivezić Dobrivoje – Biba, doc dr Toskić Vlada – trener džudoa iz Kruševca, Šović Miroljub – Šova, Ivezić Dragi, Stojanović Uroš, Dobrodolac Zdravko, Ilkić Radoslav.

Prvi predsednik kluba je bio Šović Miroljub – Šova. Prvi sekretar Jova Timotijević koji je za džudo klub vezan, kao pupčanom vrpcom i sav rad je volonterski.

Prvu medalju na državnom prvenstvu SFRJ 1980 u kategoriji kadeta osvojio je Danilović Rajica – Tula a prvu medalju za juniore Biserčić Mirko.

Tokom dosadašnjeg perioda postojanja i rada džudo kluba Brus kimono ovog kluba nosilo je preko pet hiljada članova, najviše dece, a na raznim takmičenjima i turnirima osvojeno je više desetina hiljada medalja i preko 150 pehara u ekipnom nastupu…

JKBrus BibaIvezic

O jubileju i 40 godina postojanja JK Brus rekao nam je i jedan od osnivača i trenera u klubu Dobrivoje Biba Ivezić,nosilac crnog pojasa VI dan.

“Džudo klub „Brus“ postoji 40 godina, kroz koji je prošlo oko 5000 članova (takmičara) od poletaraca, pionira pa do seniora. Klub ima 4 licencirana trenera i 15 majstora džudoa.
Imamo učesnike Univerzijade, Evropskog, Balkanskog, Državnog i Svetskog prvenstva kao i mnogih međunarodnih takmičenja u okolnim zemljama (Makedonija, Bugarska, Slovenija, Grčka, Crna Gora). Osvojeno je oko 50.000 medalja u svim uzrasnim kategorijama (poletarci/ke, pioniri/ke, kadeti/kadetkinje, juniori/ke, seniori/ke). Na Državnim prvenstvima u svim uzrasnim kategorijama je osvojeno oko 100 medalja. Na Balkanskim prvenstvima oko 30 medalja u kategoriji pionira, kadeta, juniora i seniora. Od 2005.godine na ekipnom takmičenju Prve Džudo Lige Srbije osvojena su 4 druga mesta i 4 treća mesta.
Moram da naglasim da džudo nije samo džudo već je to baza svih sportova. Bavljenje džudoom deci omogućava da ravnomerno razvijaju sve svoje fizičke sposobnosti (snagu, izdržljivost, elastičnost, spretnost i brzinu ), da stiču samopouzdanje i nova prijateljstva. Kretanje i fizička aktivnost presudni su za zdrav psihički i fizički razvoj deteta.” –  rekao je Dobrivoje Ivezić

Džudo klubu Brus želimo u narednom periodu puno uspeha i još više medalja i pehara sa takmičenja.
Nenad Miljković

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja