Može li Opština Brus da odvoji sredstva za stipendije učenika i studenata?

Brus panorama17

Brus,21.09.2020. Da li se neko u Opštini Brus, ko donosi odluke, upitao “Postoji li mogućnost da lokalna vlast i uprkos možda malom budžetu, razmisli i o svojim studentima, da na neki način uštedi i ta novčana sredstva usmeri u stipendije za učenike i studente?”

U Brusu ima puno uspešnih učenika dok na na fakultetima ima veoma uspešnih i briljantnih studenata koji bi svakom gradu, mestu ili varošicii bili za ponos.

Da li opštinska vlast u Brusu može da pronađe način da povede brigu o studentima?  I nije više pitanje može li već mora da pronađe način! Sigurno ima načina! Naročito za uspešne studente.

U početku bi kriterijumi konkursa možda mogli da se naprave prema sličnim konkursima drugih opština, koje već izdvajaju sredstva za učenike i studente  iz budžeta. Početi npr. sa iznosom stipendija od 10.000 din mesečno za studente i 5.000 dinara za školarce. Barem dok traje nastava na fakultetima i školi a to je 10 meseci godišnje.

Novac koji bi bio izdvojen iz opštinskog budžeta kao pomoć znanju bila bi velika stvar za studente i đake a posebno za budućnost bruskog kraja.
To bi značilo i porodicama učenika i studenata. To bi bila moralna satisfakcija i znak pažnje za njihov dosadašnji rad i uspeh, ali i podstrek za buduće rezultate, koji bi studente pokrenuo da kasnije pomognu opštini Brus, jer tu neko računa na njih.

U svakom slučaju treba razmišljati kako mlade zaposliti u Brusu, posebno na poslovima za koje su se školovali i za koje su njihovi roditelji odvajali mnogo.

Predlog je tu, kao i u prethodnim periodima. Sadašnja opštinska vlast u Brusu je na potezu…
Nenad Miljković

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja