“Mehanizmi za ubrzaniji razvoj opštine Brus” tokom oktobra i novembra 2020.

Brus panorama 01a

Brus,07.10.2020. Tokom oktobra i novembra meseca 2020. godine u Brusu je planirana realizacija projekta “Monitoring postizbornog procesa u cilju stvaranja mehanizama za ubrzaniji lokalni društveno – ekonomski razvoj opštine Brus na demokratskim principima i osnovama”.

Ovaj projekat koji je počeo 01. jula organizuje NVO “Lokalna Kuća Razvoja Brus” iz Brusa uz finansijsku pomoć “Fondacije za otvoreno društvo – Srbija” iz Beograda.
Tokom oktobra i novembra meseca planirana su 3 “okrugla stola” sa sledećim temama:
– “Učešće neformalnih grupa i grupa građana u političkim procesima i lokalnim izborima”
– “Oblikovanje izbornog Sistema na lokalnom nivou tako da ponajbolje odgovori potrebama i obezbedi reprezentativnost na lokalnom nivou i podstakne lokalni ekonomski razvoj”
– “Organizovanje dijaloga između lokalne vlasti, opozicije, odbornika i šefova odborničkih grupa, civilnog društva, biznis sektora, poljoprivrednih proizvođača i samog građanstva u cilju  formiranja Saveta za definisanje lokalnih prioriteta za podsticanje lokalnog društveno – ekonomskog razvoja opštine Brus”
Takođe, prema rečima organizatora, planirana je i jednodnevna obuka (sastavljena od 6 jednoipočasovnih radionica) za pripadnike Javnog i civilnog sektora koja bi trebalo da se održi pre realizacije “okruglih stolova”, u sredu 21. ili u četvrtak 22. oktobra, verovatno u nekom od etno – pansiona na teritoriji opštine Brus.

Tačni datumi i mesta održavanja biće objavljeni naknadno, navedeno je u saopštenju.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja