Učenici zadrugari pripremali zimnicu u OŠ „Branko Radičević“ u Razbojni

Razbojna skolazimnica09205

Razbojna,28.09.2020. Pored mnoštva inovacija koje se sprovode u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Razbojni, od školske 2019/20. u školi postoji i radi Đačka zadruga “Gnezdo”.

Razbojna skolazimnica09202

Jedan od zadataka škole i prosvetnih radnika, pored obrazovanja i vaspitanja novih generacija, jeste i razvijanje svesti o zdravim stilovima života. Svi znamo da nema zdravlja bez pravilne ishrane i domaće hrane,a ajvar se, slobodno možemo reći, smatra jednim od najzdravijih domaćih proizvoda.

Razbojna skolazimnica09206

Učenici škole u Razbijni ovih dana imali su priliku da posmatraju proces pripreme domaćeg ajvara kao i da učestvuju u pripremi, a miris pečene paprike u vazduhu i priprema ajvara je ono po čemu je jesen u ovom kraju svakako prepoznatljiva.

Razbojna skolazimnica09203

Naime, 24. ovog meseca u dvorištu škole, na inicijativu direktora škole, prof. Zorana Markovića, a u okviru Đačke zadruge, organizovana je akcija pečenja i pripreme paprike za pravljenje ajvara. Učešće u akciji uzeli su radnici škole, učenici i nastavnici na čelu sa direktorom škole.

Razbojna skolazimnica09209

Na opšte zadovoljstvo, akcija je protekla u radnoj i prijatnoj atmosferi, a učenici OŠ “Branko Radičević“ u Razbojni su, kao i mnogo puta do sada, poneli su jedno novo i korisno iskustvo iz škole.
Milan Kačarević

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja