OC Brus “uNAPREDimo zajedno” – podkast Lokalna samouprava i mladi Brusa

SOBrus 2008201

Brus,23.09.2020. U četvrtom podkastu, u okviru lokalne inicijative „uNAPREDimo zajedno“ udruženje građana „Omladinski cemtar Brus“ se bavi ulogom, učešćem i planovima lokalne vlasti po pitanju mladih Brusa i ostvarivanju njihovih prava. Tema emisije su uzroci zastoja u opštinskom razvoju u prethodnih nekoliko decenija, aktuelnim investicijama i radu i mogućnostima za zapošljavanje mladih.

Sagovornici koji su pokušali da na objektivan i verodostojan način iznesu svoja mišljenja, iskustva i profesionalne planove za poboljšanje života mladih u opštini Brus, ali i celokupnog lokalnog stanovništva su Dr Dragutin Radosavljević, osnivač grupe građana „Za Brus – dr Dragutin Radosavljević Duta“, koji je zajedno sa Nebojšom Jovanovićem, ovogodišnji odbornik u Skupštini Opštine Brus.

GGBrus 20820

Treća sagovornica je Marija Todorović, poslanica sa liste Srpske napredne stranke, jedna od šest poslanika iz Rasinskog okruga u novom sazivu Skupštine Srbije.

MarijaTodorovic 0320

Sagovornici četvrte audio emisije složili su se da je saradnja mladih sa lokalnom samoupravom od nemerljivog  značaja, pre svega za unapređivanje njihovog položaja, ostanka u Brusu i poboljšanja životnih uslova. U savremenom društvu jasno je da se mladima mora obezbediti mesto u donošenju odluka. Pre svega, tu je nezaposlenost kao gorući problem bruske opštine, o kojoj se govori godinama. Nezaposlenost je koren nezadovoljstva, frustracije i naposletku, odlaska mladih iz Brusa.

Dragutin Radosavljević, Nebojša Jovanović i Marija Todorović podsetili su na ulogu lokalne samouprave da pruži adekvatnu podršku kako mladima, tako i svim građanima u različitim oblastima društvenog života. Sagovornici smatraju da mladi predstavljaju značajnu kategoriju stanovništva i buduće nosioce promena u društvu, stoga je neophodno posvetiti adekvatnu pažnju njihovim potrebama, stavovima i željama, kao i podršci njihovom sveukupnom razvoju. 

Šta sagovornici OC Brus preporučuju lokalnoj samoupravi, a šta mladima u Brusu, saznaćete u četvrtom podkastu udruženja građana „Omladinskog centra Brus“ OVDE.

Do tada, poručuju iz OC Brus, potrudimo se da spoznamo i shvatimo da naše društvo ima omladinu koja je samostalna, spremna da daje podršku, odgovorna i posvećena, koja uz pomoć lokalne samouprave, institucija, nevladinog sektora i uopšte građana, može i treba zajedno da radi na stvaranju dugoročne politike za mlade, koja će biti delotvorna, pokretačka i uspešna.
Jasna Rakićević

Podkast Lokalna samouprava i mladi Brusa OVDE

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja