Kako svoja književna dela stvara Miladin Vukojičić iz Blaževa

MiladinVukoicic 0621a

Brus 07.06.2021. Ponekada se pitamo kako nastaju književna dela posebno poezija koje stvara Miladin Vukojičić, profesor srpskohrvatskog jezika i jugoslovenske književnosti u penziji, koji živi i stvara u Blaževu i blaževačkom kraju.

Nedavno smo imali priliku da čujemo i vidimo jedan deo nastajanja nekih novih dela i poezije koje je profesor Miladin Vukojičićć zapisao tokom putovanja autobusom od Blaževa do Brusa.

MiladinVukoicic 0621b
Iako je malo bio iznenađen našim pitanjem o njegovim delima ipak je bio rad da nam kaže ali i pokaže kako nastaje novo delo ili dopuna nekih već objavljenih dela.

“Stvaranje poezije je inspiracija i misao trenutka. Tada je potrebno sve to zapisati odnosno skicirati da se misao ne izgubi i zapisuje se na najbliže dostupnom papiru. Ovaj put je to bilo na nekim dokumentima ali tako je to…”-  rekao je Miladin Vukojičić, profesor u penziji

Iz razgovora smo shvatili da će uskoro biti neko novo delo ali prvo i najverovatnije dopuna nedavno izdate zbirke pesama “Zatvorena knjiga” o kojoj možete pročitati više OVDE
N.Miljković

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Bezbedna Zena

 

KondorAS akcija

 

Dental Ju Krusevac

 

DelikatesKOP 1

 

UZPescanikSOS

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

reklama vertikalna

reklama manja