Brusjanka Sanja Džodić završava osmogodišnje školovanje na briljantan način – osvajanjem dve republičke nagrade

SanjaDzodic diplome0621

Brus 09.06.2021. Sanja Džodić, učenica osmog razreda OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” u Brusu na briljantan način završava osmogodišnje školovanje osvajanjem republičkih nagrada na dva takmičenja – “Književna olimpijada” i Srpski jezik i jezička kultura, uz maksimalan broj bodova.

SanjaDzodic diploma10621
Sanja Džodić je ostvarila direktan plasman na okružno takmičenje “Književna olimpijada”, na kojem je 25. aprila 2021. godine u Kruševcu osvojila prvo mesto sa 19 poena, da bi potom na republičkom takmičenju, koje je održano 23. maja 2021. u Beogradu, osvojila prvo mesto postignuvši maksimalan broj poena 20.
SanjaDzodic diploma20621
Samo nedelju dana kasnije, 30.maja, održano je Republičko takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture, u Beogradu na Filološkom fakultetu, na kom je Sanja osvojila prvo mesto sa takođe maksimalnim brojem poena. Treba napomenuti da je na okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture održanog 16. maja u Kruševcu osvojila prvo mesto sa 19 poena od mogućih 20.
Naravno za nabrojane uspehe na takmičenjima zasluge nosi i nastavnica Sanja Stojanović, profesor srpskog jezika i književnosti, koja je pripremala Sanju Džodić.
SanjaDzodic SanjaStojanovic
“Ovo je bilo divno iskustvo za mene,posebno to što sam u nedelju dana osvojila dva prva mesta na republičkim takmičenjima. Nije bilo lako, ali sam se trudila i moj trud se isplatio. Moj predmetni nastavnik iz srpskog jezika je Sanja Stojanović, i njoj dugujem veliku zahvalnost, kao i nastavnici Anki Krpić koja mi je predavala u 6. razredu i koja mi je pomogla da se oslobodim treme, jer sam veliki tremaroš i koja je uvek bila dodatna podrška. Uprkos mojoj ljubavi prema srpskom jeziku, odlučila sam da upišem IT odeljenje (specijalizovano odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku) Srednje škole u Brusu, za koje sam nedavno položila prijemni ispit.
Naravno,moram i da se zahvalim svojoj razrednoj Vesni Ilić, koja me je stalno bodrila i ohrabrivala da budem još bolja.” rekla je učenica Sanja Džodić.

Tokom osmogodišnjeg školovanja Sanja Džodić je imala više zapaženih plasmana na takmičenjima:
U petom razredu:
– Drugo mesto (18 poena) na opštinskom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture(gramatika) i treće mesto na opštinskom takmičenju iz likovne kulture ,,Mali Pjer”.

U šestom razredu:
– Prvo mesto (19 poena) na opštinskom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture.

U sedmom razredu:
– Prvo mesto (19 poena) na opštinskom takmičenju “Književna olimpijada”, koje nije bilo održano do kraja zbog epidemije,
– Drugo mesto na takmičenju iz hemije koje je takođe nije održano do kraja zbog epidemije.

Sanja Džodić, sada već srednjoškolka, samo je još jedan od primera da u opštini Brus postoji puno darovite i pametne dece koje treba usmeriti na pravi put uz pravovremenu podršku i tako im dati “vetar u leđa” za još vrednije uspehe što će oni jednog dana vratiti rodnom kraju iz kog su potekli.
N.Miljković

Baneri

Covid19 baner

 

KondorAS akcija

 

kopaonik

 

UZPescanikSOS

 

Dunav bane 400x80 lat

 

DelikatesKOP 1

 

UZPescanik NeplaceniVazniPoslovi

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dental Ju Krusevac

reklama vertikalna

reklama manja