Da li su pojedini odbornici u Brusu i dalje kolekcionari funkcija?

logo brusonlineKada je nedavno pisano o Komisiji za dodelu sredstava u sportu opštine Brus pomenuto je da su pojedini članovi Komisije ujedno odbornici ali i da obavljaju više funkcija. 
I to je izgleda normalno za ovu Koaliciju u kojoj su odbornici ujedno i predsednici Mesnih zajednica i članovi Komisije za sport koja odobrava sredstva iz budžeta i to klubovima u kojima i sami vrše visoke funkcije.

 Prethodna Koalicija je, kako kaže nova Koalicija (čija je polovina činila onu predhodnu), zapošljavala penzionere dok oni sada u svojim redovima imaju kolekcionare funkcija. 
Najmanje tri odbornika su i predsednici MZ (po spisku na zvaničnom sajtu opštine Brus) a ,za sada, šampion po funkacijama među odbornicima je Nebojša Jovanović koji trenutno obavlja 4 funkcije plaćene iz budžeta opštine Brus. 
Osim što je odbornik Jovanović obavlja funkciju člana Komisije za izbor i imenovanja, administrativna i mandatno-imunitetska pitanja, član je Komisije za dodelu sredstava u oblasti sporta opštine Brus i od nedavno je postavljen za zamenika direktora JKP “Rasina” Brus. 
Jovanović je takođe i sportski direktor lokalnog fudbalskog kluba koji se finansira iz budžeta opštine koji svojim glasom odbornik podržava u skupštini a kasnije kao član Komisije za dodelu sredstava u oblasti sporta dodeljuje klubu u kom vrši funkciju sportskog direktora, troši taj novac i na kraju kontroliše kako su potrošena sredstava. Kako se može čuti klub ovog funkcionera je i inicijator za nedavno osnovani “Savez sportova Brus” pa tako u Brusu osim Sportskog poslovnog centra postoje i tri sportska saveza, mada se sa sigurnošću ne može tvrditi jer informacije  i obaveštenja Opština Brus i ne daje u potpunosti svojim građanima.

Od kada je ovaj odbornik postao “slobodan”, menja Koalicije i kreće u prikupljanje funkcija zajedno sa još par svojih kolega iz skupštinske klupe. Iako je 2012. godine bio protiv opštinske vlasti sada mu iz nekog razloga ne smeta da bude sa njima u Koaliciji. Takođe je učestvovao u smeni tri predsednika opštine Brus a možda će učestvovati i u smeni četvrtog predsednika ili je sada zadovoljan svojom foteljom pa možda samo učestvuje u smeni zamenika predsednika? Videće se već na sledećoj sednici SO. 

Da li pojedini odbornici stvarno rade u interesu građana ili su možda samo kolekcionari funkcija? 

Mišljenje Javnog pravobranioca opštine Brus na odborničko pitanje iz 2013. godine “Da li lice koje je odbornik SO Brus može da bude v.d. direktor ili član Upravnog odbora?” 

SukobInt012013(klik na sliku za +)

N.Miljković

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja