Učenici iz Brusa dobitnici Vidovdanskih nagrada grada Kruševca 2021

Brus KsVidivdanske2021

Brus 03.07.2021. Među dobitnicima Vidovdanskih nagrada Grada Kruševca 2021. godine povodom 650 godina od osnivanja carskog grada našla su se i 5 učenika iz Brusa koji pohađaju škole na teritoriji Kruševca tokom školske 2020/21 godine: Ljubica Mihailović, Miona Moskovljević, Luka Milanović, Vukašin Mitrović i Elena Janković.

Oni su dobitnici Vidovdanskih diploma grada Kruševca 2021 za postignut uspeh na školskim takmičenjima.

LjubicaMihailovic KS0621

Ljubica Mihailović pohađa prvu godinu Gimnazije Kruševac a Vidovdansku diplomu je dobila za osvojenu treću nagradu na republičkom takmičenju iz fizike. Treba napomenutti da je Ljubica tokom osmogodišnjeg školovanja u Brusu osvajala mnogobrojne nagrade na školskim takmičenjima kao i da je nosilac Vukove diplome.

MionaMoskovljevic KS0621

Miona Moskovljević učenica prvog razreda Gimnazije Kruševac, filološki smer, Vidovdansku diplomu grada Kruševca 2021 dobila je za osvojeno Prvo mesto na republičkom takmičenju iz latinskog jezika sa maksimalnim brojem poena koje je održano u organizaciji Asocijacije za klasične studije Srbije i Odseka za klasične studije Filozofskog fakulteta u Beogradu. Miona je takođe nosilac Vukove diplome za postignut upeh tokom osmogodišnjeg školovanja.

LukaMilanovic KS0621

Luka Milanović pohađa muzičku školu Stevan Hristić u Kruševcu i ovogodišnju Vidovdansku diplomu grada Kruševca dobio je za osvojeno prvo mesto na međunarodnom takmičenju iz solfeđa i teorijskih predmeta. Na 64. festivalu muzičkih i baletskih škola u  Vršcu, Luka je osvjio prvo mesto u dve kategorije – prvo mesto  kao solo izvođač na klarinetu sa 97,42 poena i prvo mesto kao tim za muzičku školu “Stevan Hristić”. Inače Luka je ove školske godine završio osmogodišnje školovanje u Brusu i nosilac je Vukove diplome.

VukasinMitrovic KS0621

Vukašin Mitrović je ovogodišnju Vidovdansku diplomu dobio za osvojeno 1. mesto na međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Beogradu koje je održano u organizaciji Muzičke škole “Davorin Jenko”. Učenik je 1. razreda Muzičke škole “Stefan Hristić” u Kruševcu, izdvojeno odeljenje u Brusu, u klasi profesorke Marije Makragić.

ElenaJankovic 0621

Elena Janković dobitnica je Vidovdanske diplome za osvojeno treće mesto iz harmonije na međunarodnom takmičenju, koje je organizivalo Udruženje muzičkih i baletskih pedagoga Srbije. Elena pohađa drugi razred Srednje muzičke skole u Krusevcu a osnovnu školu je završila u OŠ “Branko Radičević” u Razbojni i nosilac je Vukove diplome.

Uspesi ovih učenika i učenica su još jedan dokaz da imamo veoma pametnu i talentovanu decu koju samo treba podržati tokom njihovog školovanja i rada, i uvek ih ispratiti na odgovarajući način i odati priznanje što je samo “vetar u leđa” za još veće i značajnije uspehe.
TKM

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Bezbedna Zena

 

KondorAS akcija

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

DelikatesKOP 1

 

UZPescanikSOS

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

reklama vertikalna

reklama manja