JKP Rasina Brus uputila obaveštenje i apel za namensko i racionalno korišćenje vode za piće

JKPRasina 0120

Brus 08.07.2021. Javno komunalno preduzeće Rasina Brus uputilo je obaveštenje i apel svim korisnicima vodosnabdevanja za namensko i racionalno korišćenje vode za piće, koje je objavljeno na zvaničnom sajtu ove firme.

Obaveštenje  objavljujemo u celosti:

Važno obaveštenje i apel svim korisnicima vodosnabdevanja

Obaveštavamo sve korisnike usluga vodosnabdevanja JKP “Rasina” Brus da je usled izrazito visokih dnevnih temperatura i dugog perioda suše došlo do smanjenja kapaciteta izvorišta vode, a sa druge strane svakodnevno smo suočeni sa enormnim povećanjem potrošnje vode od strane korisnika naših usluga, što sve zajedno ima za posledicu smanjenje pritiska u vodovodnoj mreži.

JKP “Rasina” Brus je zbog toga suočena sa nedostatkom vode za sve korisnike prouzrokovanim velikom i neracionalnom potrošnjom.

Potrošači u višim zonama naše opštine već osećaju posledice nedostatkom vode i JKP “Rasina” Brus na razne načine pokušava da vodosnabdevanje učini stabilnim.

Kako bismo svim korisnicima sa teritorije naše opštine obezbedili korišćenje vode, prinuđeni smo da svim korisnicima naših usluga distribuiramo vodu manjeg pritiska. Svi objekti za distribuciju vode rade maksimalnim kapacitetom, obezbeđene su optimalne količine vode, ali je moguće da u određenom periodu dana dođe do smanjenja pritiska u distributivnoj mreži Brusa, odnosno do mestimičnog prekida u vodosnabdevanju pojedinih prigradskih naselja.

Iz navedenog razloga apelujemo na potrošače da se voda koristi isključivo namenski i racionalno za piće, pripremanje hrane i sanitarnu upotrebu. Neracionalna potrošnja se pre svega odnosi na zalivanje bašti, voćnjaka, dvorišta, rashlađivanje betona, pranje automobila i drugo.

JKP “Rasina” Brus će u saradnji sa nadležnim inspekcijskim službama vršiti proveru potrošnje vode od strane naših korisnika i u slučaju identifikacije korisnika usluga koji nenamenski koriste vodu, protiv istih će se pokrenuti odgovarajući postupak pred nadležnim organima.

Odlukom o načinu obavljanja komunalnih delatnosti na teritoriji opštine Brus u članu 90 stav 1. alineja 5, predviđena je kazna:

„Za nenamensko korišćenje vode sa javne vodovodne mreže kao i sa seoskog vodovodnog sistema, utvrđuje se novčana kazna u iznosu od 20.000-50.000 dinara za fizička lica“.

Molimo korisnike za razumevanje i saradnju.

JKP “Rasina” Brus

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Bezbedna Zena

 

KondorAS akcija

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

DelikatesKOP 1

 

UZPescanikSOS

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

reklama vertikalna

reklama manja