U Žarevu obeležena seoska slava Sveti Vrači, 14.07.2021.

Zarevo slava0721b

Brus 18.07.2021. Meštani sela Žarevo koje se nalazi u opštini Brus, u sredu 14. jula 2021. godine obeležili su i proslavili seosku slavu Sveti besrebrenici i čudotvorci Kozma i Damjan u narodu poznatiji kao Sveti Vrači ili Vračevi.

Obeležavanje slave počelo je u 09:00 časova Liturgijom na kojoj je prisustvovao veliki broj meštana koji su se tom prilikom i pričestili. Potom je sveštenik Milan Kačarević pozdravio vernike, govorio im o značaju Liturgije i pričešću kao sjedinjenju sa Bogom, o životu Svetih Vrača…

Zarevo slava0721a

Potom je organizovaana Litija sa trokratnim ophodom oko hrama i rezanjem slavskog kolača. Litiji je prisustvovao veliki broj meštana ali i oni koje je život odveo u druge gradove i mesta Srbije.

Zarevo slava0721c

Ovogodišnji kolačar Slobodan Milić kolaćarstvo je predao Radivoju Radoviću a trudom kolačara hram je ukrašen i uređen novim crkvenim inventarom.

Potom, po obavljenom verskom i slavskom obredu, u porti crkve nastupali članovi KUD “Kopaonička frula” iz Brusa sa spletom pesam i igara uz pratnju na fruli a kolaačar Milić Slobodan, sa porodicom i prijateljima iz Aleksandrovca, organizovao je i pripremu riblje čorbe koja je podeljena svim gostima.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Bezbedna Zena

 

KondorAS akcija

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

DelikatesKOP 1

 

UZPescanikSOS

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

reklama vertikalna

reklama manja