Članovi PD Spartak Subotica u poseti Rasinskom okrugu i naselju Zlatari

Zlatari PDSpartak0721Ks

Brus/Zlatari 18.07.2021. Članovi planinarskog društva Spatak iz Subotice odlučili su da deo odmora provedu aktivno planinareći i pešačeći vrhovima i stazama u Rasinskom okrugu i odmarajući na jezeru Ćelije a sve na poziv Radojka Milovanovića iz Zlatara kome je u pomoć pritekao i brat Zoran.

Grupa od dvadesetpet članova PD Spartak iz Subotice doputovala je u četvrtak 15. jula gde ih je u Kruševcu sačekao Zoran Milovanović iz Zlatara koji ih je upoznao sa istorijim i tradicijom carskog grada Kruševca i tom prilikom su obišli srednjovekovni grad Kneza Lazara, crkvu Lazaricu i Muzej grada Kruševca.
Planinari su se potom uputili na Jastebac i smestili se u Planinarski dom, gde im je baza do 18. jula, kako bi obišli predele i vrhove planine Jastrebac u pratnji vodiča i planinara iz Kruševca.
Posle planinarenja na Jastrepcu u planu je odlazak u Zlatare gde će biti nekoliko dana kako bi sproveli drugi deo planiranih aktivnosti – planinarenje do Pančićevog vrha i ujedno poseta Bruskoj Banji. Zatim pešačenje i obilazak Zlatara, Žilinačke Reke, Žilinaca, Trošića… a potom popodnevni odmor na obalama jezera u Zlatarima. Takođe u planu je i poseta Crkvi Sveta Ana Zlatari i etno selu Zlatarska Reka kao i pešačenje do srednjovekovnog grada Zlatari.
Inače, planinari iz PD Spartak Subotica došli su na poziv Radojka Milovanovića, koji je i sam član ovog društva, kao i na poziv Zorana Milovanovića koji će se potruditi da ih ugoste na najbolji način.
TKM

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Bezbedna Zena

 

KondorAS akcija

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

DelikatesKOP 1

 

UZPescanikSOS

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

reklama vertikalna

reklama manja