Promocija knjige Srcem kroz Rasinu održana u poljani Pokrep u Botunji

SrcemKrozRasinu 0721a

Botunja 26.07.2021. Promocija knjige “Srcem kroz Rasinu – Hirurgija nelečenih tema” autora dr Aleksandra Milutinovića održana je 24. jula u poljani Pokrep u Botunji uz prisustvo mnogobrojne publike iz bruskog kraja ali iz udaljenijih mesta i gradova.

Jeste li dobar čitalac knjiga? Ako jeste, smatrajte da imate šta da pročitate u knjizi “Srcem kroz Rasinu – Hirurgija nelečenih tema”. To je neobična priča – sažetak je borbe za reke, ali i priča o rađanju ideja, autobiografija jednog dela života doktora Aleksandra Milutinovića i njegov doživljaj medicinskog sistema i sistema uopšte. To je priča o onome što je video iI doživeo i o onome što želi da vidi i u šta veruje.

drAleksandarMilutinovic Pokrep0721

“Ovo je moja priča o reci, životu i nemirenju sa zadatim okvirima, o opštosti u doba sebičnosti, o pripadnosti u doba otuđenosti, o sećanju na jedno doba za koje se vredi boriti da nam se ponovo vrati, o sećanju da slavne dane naše prošlosti, o napajanju sa naših istočnika, o najdivnijoj zemlji na svetu, koja nadilazi nas i kojoj vredi predate se u svakoj umnoj i telesnoj snazi i kojoj smo rođenjem postali dužni da se za nju borimo u svakom smislu te reči. Srbija je dama vredna svega. Rodoljublje je čast i obaveza svakog čoveka. To osećanje treba da se vrati u svakodnevicu običnog života. Želim po mnogo čemu da sve ovo postane i vaše. Ovo je knjiga koju će moći svako da dopiše na sebi svojstven način.
Knjigu posvečujem svim lekarima koji volontiraju i pošteno se bore za svoje mesto u profesiji koju su izabrali… Svim borcima, herojima, od Krajine do Kosova i Metohije… svim mladim majkama i očevima koji rađaju decu i pokazuju ljubav i rodoljublje u praksi.” – reči su dr Aleksandra Milutinovića.

U knjizi “Srcem kroz Rasinu – Hirurgija nelečenih tema” nalazi se i prilog “Nikola Tesla – srpski sin”, autora Milovana Matića iz Botunje, u kom se obrađuje lik i delo Nikole Tesle (1856-1943) i objašnjen razvojni put sarevanja i prihvatanja samog Nikole Tesle u srpskom narodu.

Po završetku zvaničnog programa promocije knjige prisutni su imali priliku da se posluže slanim i slatkim domaćim specijalitetima uz neobilazno botunjačko jagnjeće pečenje i naravno uz kvalitetna vina iz vinograda koji se nalaze u poljani Pokrep, ali i da se kao nekada ispričaju i druže i na kraju uz pesmu krenu kući očekujući uskoro neki sličan događaj i novo druženje.
N.Miljković

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Bezbedna Zena

 

KondorAS akcija

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

DelikatesKOP 1

 

UZPescanikSOS

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

reklama vertikalna

reklama manja