OO SNS Brus uskoro konsoliduje redove a najavljuje se i nova skupštinska većina

IvanMarkovic05081505.08.2015. -Iako mnogi misle da je u OO SNS Brus “status quo” u razgovoru sa Ivanom Markovićem, šefom odborničke grupe SNS u SO Brus, saznali smo da ipak ima dešavanja. Odbornici SNS-a će u najskorije vreme preuzeti i rešavati novonastale probleme u opštini Brus a uskoro će biti formirana nova skupštinska većina.

 Šta se trenutno dešava i kada će biti izbori u OO SNS Brus? 
“Izbor opštinskog rukovodstva stranke bi trebao da bude uskoro. Postoje dve opcije ili da se prihvati inicijativa članova OO SNS Brus i ponovi izborna sednica a druga opcija je da se raspusti OO i dođe poverenik. Na zahtev odborničke grupe biće sazvan sastanak OO kako bi se prevazišli trenutni problemi. 

Kao opozicija, možete li da ocenite rad sadašnje vlasti u Brusu?
“Sadašnja vlast u Brusu zadužuju opštinu jer nema prolaz kod ministarstava a kako su planirali zadužiće se opštinski budžet od 100 miliona dinara kako bi se popločavali trotoari i uredilo šetalište u centru Brusa, što nije dobro po građane Brusa. 

Ugašena je i Direkcija za poljoprivredu koja je neophodna građanima a osnovan Sportski centar jer ova vlast se  više bavi sportom nego privredom i poljoprivredom. Posle privatizacije RTV Brus sredstva bi mogla biti usmerena u poljoprivredu ali najverovatnije će biti usmerena u sport jer se sada sve bukvalno vrti oko sporta. Kako sam obavešten predsednik opštine je na neki način ucenjen i najverovatnije će prihvatiti da se ugasi FK Kopaonik a da zaživi nedavno osnovani novi klub OFK Kopaonik 1931.

Da ne bude da ova vlast nije ništa uradila tu je bazen u Bruskoj banji koji im je sada veliki problem jer nema potrebnu dokumentaciju. Po našim planovima i projektu trebalo je da se bazen gradi na lokaciji iza Doma zdravlja  gde je opštinska zemlja i da se mineralna voda dovede cevima što je veoma izvodljivo. 

Kako ocenjujet to što pojedini odbornici imaju više funkcija? 
“Mnogi odbornici koji su u sadašnjoj vlasti vrše više funkcija za koje su plaćeni iz budžeta, osim što su odbornici takođe su i predsednici Mesnih zajednica, zatim su u raznim Komisijama i u UO. Ja sam kao odbornik bio izabran za predsednika MZ Tršanovci ali po mišljenju Agencije za borbu protiv korupcije bio sam u sukobu interesa i podneo sam ostavku na mesto predsednika MZ.” 

Da li će uskoro biti nekih promena i rešavanju kako ste rekli novonastalih problema?
“Kao šef odborničke grupe “Pokrenimo Brus” mogu reći da se radi na formiranju nove skupštinske većine ali samo da naglasim da ne zovemo mi već pojedini odbornici koji su sada na vlasti zovu nas iz SNS-a. Kako će izgledati nova većina znaće se veoma brzo.”
N.Miljković

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja