Da li znate kako žive pojedine porodice sa decom u okolini Brusa?

DaLiZnate0012
Da li znate da u Srbiji veliki broj dece živi u apsolutnom siromaštvu – bez dovoljno hrane, odeće, obuće, sredstava za higijenu, igračaka, slikovnica, knjiga… To su podaci ali da li znate kako žive pojedina deca u opštini Brus, u vašoj blizini i okolini? Imaju li osnovno za život? Hranu? Odeću? Igračke? Detinjstvo?

Posle više molbi Crvenom krstu Brus da nas pozovu kada budu imali neku akciju na terenu kako bi pošli i zabeležili kako žive pojedina deca i porodice u opštini Brus – usledio je poziv i krenuli smo prema selu Zlatari.

DaLiZnate0001

Zabeležili smo akciju Crvenog krsta i Doma zdravlja Brus ali u ovom tekstu cilj je da čitaocima prenesemo fotografijom ono što smo videli. Prenosimo samo deo a stvarnost je mnogo drugačija kada sve to gledate na licu mesta… Na fotografijama možete videti u kakvim uslovima žive pojedine porodice sa decom u našoj blizini.
DaLiZnate0008 DaLiZnate0009
Petočlana porodica, otac, majka i troje dece (od 5 godina, 2 godine i treće rođeno pre mesec dana), žive u oronuloj kući u kojoj nema tekuće vode već se voda zahvata na obližnjem bunaru.

DaLiZnate0006 DaLiZnate0003

DaLiZnate0005 DaLiZnate0007

DaLiZnate0004 DaLiZnate0011 

DaLiZnate0010
Pri uručenju humanitarne pomoći porodica je bila donekle srećna ali ono što je nas ostavilo poseban utisak to je da su na pitanje šta ime je neophodno, i da kažu slobodno, bili su veoma skromni kao da im ništa ne treba. Da čovek ne poveruje.

Posle posete porodici u selu Zlatari medicinske sestre DZ Brus posetile su porodicu, takođe petočlanu, u selu Razbojna koja živi u još strašnijim uslovima.
DaLiZnate0020 DaLiZnate0022

DaLiZnate0023 DaLiZnate0024
Možda se pitate da li je ovako nešto moguće i da li ovim porodicama i deci možemo da pomognemo?
Pa naravno da možemo. I moramo. To su naša deca, naša budućnost… Budućnost Brusa i Srbije. I zato moramo pomoći. 

N.Miljković

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja