Muzej u Brusu i dalje bez adekvatnih prostorija

Muzej1015 1

Zavičajni etno muzej u Brusu je prostor u kome građani mogu videti i osetiti duh starih vremena, slike, dokumenta i predmete koji svedoče o njihovim precima i ovremenu koje je prošlo ali koje u prostorijama muzeja još traje.

Istorija i tradicija se čuva i ona se sa svakom novom generacijom ponovo rađa. Zato moramo voditi računa o muzejima, mestima na kojima se čuva istorija i tradicija jer to nije besmislica, već ozbiljan i istorijski vrednovan posao da se zaustavi zaborav.

Muzej1015 3 Muzej1015 5
Posle privatizacije JP RTV Brus mnogi građani su pomislili da će se u prostorije koje je koristila lokalna televizija preseliti eksponati iz Muzeja koji se nalazi u istoj zgradi. Nažalost to se nije dogodilo.
Muzej1015 2 Muzej1015 4
Trenutno su muzejske prostorije oštećene a to utiče na stanje i kvalitet eksponata koji se nalaze u muzeju. Eksponate koji su skupljani godinama vlaga polako nagriza i oštećuje ih a kada nestanu ti predmeti, kad nestane istorija, nestaće i trag naroda koji je živeo na tim prostorima.

Muzej1015 6 Muzej1015 7
Pre izvesnog vremena je pokrenuta i peticija za nove prostorije Zavičajne etno zbirke koju su potpisali mnogi građani a i SO Brus je dala podršku. Nažalost došlo je do promene vlasti i tu se stalo a eksponati u muzeju i dalje propadaju.

Nadamo se da će nadležni shvatiti da je zaštita muzeja i istorijskih eksponata javni interes i obezbediti nove prostorije za muzej u Brusu.

Fotografije pogledajte OVDE(klik)

N.Miljković

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja