Akcija Crvenog krsta i DZ Brus za pomoć porodici Tamburić u selu Zlatari

Ujedinjene nacije proglasile su 17. oktobar Međunarodnim danom borbe protiv siromaštva još 1987. godine, a ovaj datum predstavlja priliku da se kroz brojne inicijative pojedinci i društvo uključe na ulaganje dodatnih napora u unapređivanje položaja i standarda života ugroženog stanovništva.

Ckrst211015 3

Povodom 17. oktobra Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva Crveni krst Brus je, na poziv patronažnih sestri DZ Brus, organizovao 21. oktobra 2015. godine akciju pomoći porodici Tamburić u selu Zlatari.

Ckrst211015 4 Ckrst211015 5

Petočlana porodica Srđana Tamburića – otac Srđan, majka Bojana i tri ćerke Milica(5), Marija(2) i tek rođena Sandra  žive u trošnoj kući u selu Zlatari u kojoj nema tekuće vode ni kupatila. 
Kada su patronažne sestre DZ Brus – Dragana Nedeljković i Biljana Kovačević nedavno bile u obilasku tek rođene bebe u porodici Tamburić videle su u kakvim uslovima živi ova porodica i odmah obavestile nadležne službe i Crveni krst Brus kako bi pritekli u pomoć. 

Ckrst211015 2 Ckrst211015 6

Na njihov poziv odmah se odazvao Crveni krst Brus i sekretar Saša Tomić je organizovao akciju pomoći u kojoj je učestvovala i volonterka Marija Miljković kao i patronažne sestre DZ Brus Dragana Nedeljković i Biljana Kovačević.

Ckrst211015 1
Porodici Tamburić ovom prilikom je uručena garderoba za decu, hrana za bebu, decu i porodicu, sredstva za higijenu…

Ckrst211015 7 Ckrst211015 8

Iako žive u nemogućim uslovima porodica Tamburić je bila veoma gostoljubiva i skromna u pogledu šta im je sve potrebno od pomoći.
Patronažne sestre su ovom prilikom pregledale bebu i decu i dale savete i preporuke roditeljima šta i kako bi trebalo da urade.

BrusONLINE priprema posebnu priču o porodici Srđana Tamburića i pokrenuće akciju pomoći svoj ugroženoj deci i porodicama.
Ako imate informaciju da u vašoj blizini i našoj okolini postoje deca i porodice kojima je potrebna pomoć svih nas javite na brusonline@gmail.com jer i tako pomažete.
Fotografije pogledajte OVDE

N.Miljković

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja