Nikola Raičević treći na 64. Uličnoj trci oslobođenja grada Beograda

NikolaR18102015

Na nedavno održanoj 64. Uličnoj trci oslobođenja grada Beograda Nikola Raičević, član AK Partizan, osvojio je treće mesto u seniorskoj konkurenciji. Prvi je bio Miloš Mitrović (AK Mladost Užice) dok je drugo mesto osvojio Milan Mitrović, Milošev brat koji je takođe član AK Mladost Užice.
Kod seniorki najbrža je bila Amela Terzić (AK Novi Pazar), drugo mesto je osvojila Sonja Stolić (AK Leposavić) dok je treća bila Elvedina Zornić (AK Novi Pazar).

Imali smo priliku da se čujemo sa Nikolom Raičevićem:
Trka je bila na 5 km i trčao sam u konkurenciji seniora. Iskreno, možda je moglo i bolje ali sam zadovoljan osvojenim trećim mestom. Posebno mi je drago što sam mogao da pomognem Ameli Terzić tokom trke ali i ona je meni dosta pomogla. Trčali su muškarci i žene zajedno trku na 5 km a pošto je Amela mnogo bolja od svojih rivalki, ona je odmah krenula sa nama muškarcima. Njoj je odgovarao moj ritam tokom trke i završili smo zajedno trku ona prva u ženskoj seniorskoj konkurenciji a ja treći kod seniora.”

Nikola je inače srednjoprugaš ali u pripremnom periodu trči ulične trke i kroseve koje usklađuje sa obavezama na fakultetu. Kako nam je rekao “Ova sezona je bila solidna, imao sam dosta teškoća da uskladim obaveze na fakultetu i treninge, ali iskreno rečeno očekivao sam više.
Primarni cilj mi je da u bliskoj budućnosti završim Osnovne akademske studije, najverovatnije u junu 2016. godine, i da upišem Master. A što se atletike tiče – plan je da se što bolje spremim za narednu sezonu i da pokušam da se izborim za sastav reprezentacije”.

Da podsetimo čitaoce da je Nikolin otac, Goran Raičević, bio nepobediv na uličnim trkama od 1990. do 1994. godine. Pet puta je pobeđivao na Belom krosu, šest puta na krosu Politike, od toga pet puta uzastopno, čime je postavio rekord a bio je i višestruki prvak Balkana.

Nikola nastavlja stazama svog oca i želimo mu puno uspeha i pobeda na narednim takmičenjima.

N.Miljković, foto:M.Mitrović

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja