IN MEMORIAM – Prof. dr Milan Punišić (1962-2015)

MilanPunisic2Sa velikom tugom i žalošću primili smo vest da je Prof. dr Milan Punišić, dipl. prostorni planer preminuo u 53. godini života.
Milan (Radisav) Punišić rođen je 25.04.1962 godine u Nišu a deo školovanja i života proveo je u Brusu. Posle završenih studija oženio se i sa porodicom je živeo u Kruševcu.

Studije na PMF – smer geografija je upisao 1983. i završio 1987. godine. Od tada profesionalna orijentacija mu je Geografija, uža naučna oblast Društvena geografija i demografija i Prostorno planiranje.
Od 1989. do 2009. godine radio u Direkciji za urbanizam i izgradnju Kruševac na radnim mestima: planer, samostalni planer, odgovorni planer, rukovodilac sektora urbanizam i projektovanje i na mestu generalnog direktora.
Od 2009. Radio je na PMF Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, kao docent a kasnije i kao profesor na odseku za geografiju.
Od 2012. do 2014. godine obavljao je dužnost Specijalnog savetnika Ministarstva Ministra za prirodne resurse, rudarstvo i prostorno planiranje Vlade Republike Srbije.
Prof. dr Milan Punišić bio je član više stručnih i naučnih društava: Srpskog geografskog društva, član predsedništva Asocijacije prostornih planera Srbije, Inžinjerske komore Srbije, Saveza urbanista Srbije, član matične sekcije planera Srbije, sudija u Sudu časti Inženjerske komore Srbije…

Naučne tekstove je objavljivao u mnogim međunarodnim i domaćim časopisima.
Dobitnik je nagrade „Branislav Piha“ – za stručno unapređenje i razvoj prostornog planiranja.
Bio je glavni i odgovorni urednik naučnog časopisa „Geografska istraživanja“.

Prof. Dr Milan Punišić sahranjen je 14. oktobra 2015. godine na Novom groblju u Kruševcu.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja