Sagmajster rutinski do titule i Zlatne kacige

Finalno takmičenje Otvorenog šampionata Srbije u moto krosu održano na stazi Strelište u Dubcima nadomak Brusa, poslužilo je da se odstrele titule po klasama, a Gabor Sagmajster otišao je i korak dalje, sa pet osvojenih šampionata „ulovio“ je i Zlatnu kacigu. 

Ocedno Strelište bilo je pravi spas od dosadne jesenje kiše, koja je u subotu padala čitava dan bez prestanka. No, pomenuti uslovi nisu uticali na najspremnije de se uhvate u koštac i sa blatom na stazi, Nedeljni trkački dan u prvom delu protekao je bez kiše na radost takmičara, ali i pristojnog broja publike. Druga trka vožena je po kiši slabijeg intenziteta, ali se na istoj ništa nije rešavalo…

Sve nepoznanice kada su u pitanju novi šampioni, odnosno vicešampioni i trećeplasirani po klasama, rezrešene su posle prve trke. Baš iz tog razloga svi koji su došli na početak programa mogli su da uživaju u prvoj „turi“ kada se nisu štedele mašine i vozilo se do maksimuma, ili koliko je bilo potrebno, zavisilo je od takmičara do takmičara.


Najmlađi su se borili do poslednjeg atoma snage, padali ustajali sami ili uz pomoć roditelja, što svojih, što od konkurencije. MX B je bila najbrojnija družina i nekako najraspoloženija za vožnju. Gabor je završio trku da se čestitio nije ni izblatnjavio, šta je iskustvo.

– Vozio sam samo koliko mi je bilo potrebno za petu titulu i Zlatnu kacigu. Još jednom sam dokazao da mi nema premca u klasi i da se pojedine trke dobijaju na iskustvo, a njega na sreću imam na pretek, kako sa Dakara tako i sa svetskog šampionata – rekao je Sagmajster odmah posle prve trke.


U svakom slučaju novi šampioni su: klasa MX 65 je Andrej Suša, u MX 85 Miodrag Stanojević, MX 2 Mladen Stanojević, u MX1 Branko Antić, MX 3 Gabor Sagmajster i MX B Slobodan Jablanović.

Rezultati

MX 65: 1. A. Suša, 2. V. Krsmanović, 3. A. Milosavljević

MX 85: 1. J. Ralić, 2. M. Stanojević, 3. T. Radojčić

MX 1: 1. B. Antić, 2. M. Đorđević, 3. R. Sagmajster

MX 2: 1. M. Stanojević, 2. A. Čerkez, 3. V. Ćurčić

MX 3: 1. G. Sagmajster, 2. V. Lang, 3. O. Goblos

MX B: 1. S. Jablanović, 2. N. Petrović, 3. N. Vemić

izvor:plumrace.com

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja