U opštini Brus veliki broj građevinskih radova u toku, novi u planu

Na teritoriji opštine Brus trenutno su u toku radovi na uređenju, revitalizaciji i izgradnji puteva, uređenju trotoara u samom centru varošice, planirani su radovi na izgradnji mostova i rekonstrukciji Gradskog bazena…
U toku su radovi na asfaltiranju putnog pravca Blaževo – Boranci – Leposavić i lokalnog puta Lazići – Markovići u MZ Strojinci.

Za asfaltiranje se priprema i Balkanska ulica a započeto je i popločavanje trotoara u centru varoši u dužini oko 200 metara. Odabrana je i firma za obnovu i održavanje fasada u glavnoj ulici.

Uskoro bi trebalo da krene izgradnja produžetka ulice Josifa Pančića kao i radovi na krpljenju starog puta Graševci-Vlajkovci i rekonstrukcija putnog prvaca Graševci – Kočine u dužini oko 850 m.

Planom je predviđena dogradnja postojećeg objekta dečijeg vrtića PU ”Pahuljice” Brus koji bi trebalo da budu završeni, po rečima zamenika predsednika opštine, krajem 2015. godine.

U planu je i izvođenje radova na uređenju ( revitalizaciji ) poljskih puteva na teritoriji opštine Brus i to: put Graševci – Kočine u dužini od oko 6 kilometara sa krakom srednje Kočine u dužini oko 1,5 km, zatim put Grabak – Crvena Jabuka – Pokrep – Botunja (Šljivići) u dužini oko 3 km sa krakom Crvena Jabuka – Mala Poljana u dužini oko 1,1 km i put Visoka – Crvena Jabuka – Pokrep – Stubal u dužini oko 2 km.

U planu je i izgradnja mostova u Milentiji – Malinići i Budilovini – Jakšići.

Uskoro se očekuje i izbor firme za letnje održavanje opštinskih i nekategorisanih puteva na teritoriji opštine Brus a u toku je konkurs za rekonstrukciju bazena za kupanje, i to za prvu fazu građevinskih i građevinsko zanatskih radova.

izvor:inmedija.net

 

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja