Hemičari iz Brusa bez predaje i odustajanja na republičkom takmičenju 2022

Brus hemija0522b

Brus 13.05.2022. Tihomir Katančević, učenik trečeg razreda Srednje škole Brus, i njegov profesor hemije Dragan Miljković i pored teškoća nisu se predali i odustali od republičkog takmičenja na kom je Tihomir ostvario vrlo dobar rezultat – bio je šesnaesti od 47 učesnika.

Takmičenje je održano u Beogradu, a petnaestak dana pre toga Tihomir se razboleo i nije bio u mogućnosti da vežba sa profesorom. Neposredno pred održavanje takmičenja bilo mu je dosta bolje pa iako iscrpljen odlučio je da učestvuje.

“Iako sam bio zdravstveno iscrpljen nisam želeo da se predam i odustanem. Pomislio sam i koliko je vremena i truda uloženo u pripreme i da znanje ne može da nestane tek tako. Iskreno nisam želeo ni da izneverim profesora hemije Dragana Miljkovića koji je imao poverenja u mene.”

O samom takmičenju više je rekao profesor hemije Dragan Miljković:

“Iako sam potajno očekivao da če Tihomir postići visok plasman na republičkom takmičenju iz hemije ipak nisam verovao da ćemo otići jer se učenik razboleo nekih petnaestak dana pred održavanje takmičenja, i to vrlo ozbiljno. Smatrao sam da nećemo ići. Ali pred samo takmičenje Tihomiru je na svu sreću bilo bolje, ozdravio je i rekao mi: “Profesore, nema predaje nema odustajanja. Pripremali smo se i znanje ne može nestati tek tako. Idemo.” Oišli smo na dvodnevno takmičenje koje je održano na Tehnološko metalurškom fakultetu u Beogradu. Prvog dana takmičenja Tihomir je radio teorijski deo a drugog eksperimentalni deo na kom je, kako mi kažemo, bio ispod crte za jedan bod i tako mu je zmakao bolji plasman. Lično zadovoljan sam plasmanom pored svih problema a najbitnije je da je Tihomir dobro i da je pokazao upornost i odlučnost.” rekao je Dragan Miljković, profesor hemije.

Već naredne školske godine možemo očekivati bolje plasmane učenika Srednje škole Brus na takmičenju iz hemije, a posebno odlične rezultate u budućnosti učenika Tihomira Katančevića.
N.Miljković

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja