Brus: HELP potpisao ugovore sa finalnim korisnicima za grantove u opremi

HelpBrus210915 1
Danas su u prostorijama opštinske uprave u Brusu potpisani ugovori o donaciji sa finalnim korisnicima projekta “Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji” koji Help sprovodi u saradnji sa opštinom. Ugovore je potpisala Help program menadžer Maša Bubanj, dok su potpisivanju prisustvovali ispred Help kancelarije Kraljevo Dragomir Spasić i ispred Opštine Brus zamenik predsednika Aranđel Stojković i Radula Ratković iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Opštine Brus.

HelpBrus210915 2
Nakon informativne kampanje i selekcije koja se odvijala u dve faze, od sredine juna meseca  2015. godine, odabrano je 15 finalnih korisnika grantova u opremi koju će koristiti poljoprivrednici, automehaničari, vulkanizeri, zatim preduzetnici u perionicama, za izradu behaton ploča i proizvodnju posteljine.

Vrednost pojedinačnog granta u opremi iznosi 2.400,00 evra, a korisnici će pohađati poslovne i stručne obuke. Obaveze podržanih korisnika, nakon potpisivanja ugovori o donaciji, su registracija poslovne delatnosti, pohađanje poslovnih obuka, učešće 20% od vrednosti donacije, 15 časova rada za dobrobit lokalne zajednice.
HelpBrus210915 3
Projekat „Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji”, Help sprovodi uz finansijsku podršku nemačke vlade, a sufinansiraju ciljni gradovi i opštine Brus, Kuršumlija, Leskovac, Vladičin Han i Vranje. Ukupna vrednost projekta je 274.800,00 evra, vrednost dela projekta u Brusu iznosi 43.389,47 evra, dok je učešće Opštine 10.800,00 evra.
Glavne aktivnosti su usmerene na direktno otvaranje novih radnih mesta putem pomoći malim biznisima u vidu grantova u opremi, organizovanje poslovnih i stručnih obuka i obrazovanja. Help će podržati sprovođenje postojećih strategija lokalnog razvoja i podržati proces održivog razvoja u celini.

Cilj projekta je podrška održivom razvoju u Srbiji sa fokusom na osnaživanje mikro biznisa i smanjenje siromaštva u ciljnim opštinama i gradovima kreiranjem najmanje 95 novih radnih mesta/biznisa dodelom grantova u opremi i edukacijom podržanih klijenata. 

N.Miljković

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja