Meštane bruskih sela Mala Vrbnica i Botunja godinama ugrožava gradska deponija

Brus dimDeponija0522

Brus/Botunja 20.06.2022. Meštane sela Mala Vrbnica i Botunja u opštini Brus već godinama ugrožava gradska deponija, a naročito u poelednje dve, tri godine.

I večeras se meštani žale da je nemoguće da se diše napolju i da su primorani da zatvaraju prozore. Nažalost, kako kažu to traje već godinama i lokalna samouprava nikako da reši problem, iako im je zdravlje ugroženo direktno i indirektno.

“Ta deponija nama je generalno veliki problem. Kad kiša sve to spere, sve to donese u reku Vrataricu u kojoj da gotovo i nema živog sveta. Najgore je što ljudi vodu sa reke koriste za navodnjavanje bašti pa se tako i indiriktno truju… ali mali smo mi, ko nas šta pita. Samo možemo da se žalimo kao prethodnih godina… Kad dim ide prema Brusu, odu malo da zagase, inače kad dim ide ka Maloj Vrbnici i Botunji nikom ništa. Zahvaljujući kiši onih par dana malo smo prodisali. ” – reči su jednog od meštana.

Kako meštani kažu, najgore im je tokom letnjih meseci kada su visoke temperature jer su ponekada primorani da po ceo dan presede u kući sa zatvorenim prozorima.

Ipak, i pored svega ne gube nadu da će se sve to uskoro rešiti i da će moći normalno da dišu i žive preko cele godine, a ne samo kada je kišno vreme.

Šta je važno da znate ako ste udisali zagađen vazduh pročitajte na linku OVDE
N.Miljković, foto:arhiva 20.05.2022

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja