Promocija zbirke pesama SNEVAM SA VAMA u Brusu 14. oktobra

Bibliotela promocijaSnevam1022a

Promocija zbirke pesama SNEVAM SA VAMA autora Saše Markovića iz Brusa biće održana u petak 14. oktobra 2022. godine u velikoj sali Centra za kulturu sa početkom u 19:00 časova.

Promocija je zamišljena kao muzičko-poetsko veče a tekstove pesama će čitati sam autor Saša Marković Spi dok su za muzičku pratnju zaduženi Ivica Ivanov i Žarko Rilak na gitarama kao i Dragoljub Grković na klaviru.

Pesme koje je autor izabrao za svoju prvu zbirku posvećene su Brusu, ljudima koji su tu nekada živeli i koji su ostavili traga u životu autora Saše Markovića koji je rođen u Brusu novembra 1966. godine gde je završio osnovnu i srednju školu. Muziku je zavoleo u školskom orkestru OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” u Brusu, u kojem je svirao mandolu. Početkom devedesetih godina dvadesetog veka, zajedno sa svojim prijateljima Ljubodragom Vučkovićem Bucom i Dragoljubom Grkovićem Gagijem, osnovao je bend neformalnog imena STARI GRAD u kom je povremeni član bio i Vladimir Grčić Grča. Imali su veliki broj nastupa ali ostaće upamćene svirke u kafeu KRUG u Brusu, restoranu PIVNICA u Konacima na Kopaoniku i bašti restorana AVLIJA u Aleksandrovcu.
Radio je na Kopaoniku u inspekciji skijališta i kao instruktor skijanja, zatim kao spasilac na gradskom bazenu u Brusu i kao trener Teniskog kluba Brus. U leto 2002. godine prelazi da radi u Beograd, u MUP-u, do kraja 2021. godine kada odlazi u penziju.

Prve tekstove pesama počeo je da piše i komponuje tokom studentskih dana a inspirisan svojim uspomenama, kao i pesmama Umetnika iz Novog Sada, nastavio je da piše poeziju – plod svega toga je I prva zbirka pesama SNEVAM SA VAMA.

Snevam SasaMarkovic

Zbirka SNEVAM SA VAMA sadrži više od 60 pesama u kojima je pomenuto gotovo 90 ljudi iz Brusa, nadimkom ili imenom.

Ne propustite jedno veoma zanimljivo i iznenađujuće neobično muzičko-poetsko veče u kom će autor da SNEVA SA VAMA, a pesme neće biti samo čitane već i pevane, s obzirom da je Saša Marković deo svoga bogatog opusa i muzički obradio.

SNEVAM SA VAMA – petak 14. oktobar u 19:00 časova, Centar za kulturu Brus – ulaz slobodan.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja