Opštinski funkcioneri treba da informišu građane o svom radu

logo brusonlineCilj rukovodstva svake opštine trebao bi da bude da svoj rad približi svojim građanima i da građane informiše o radu, radu svih opštinskih organa, a građanima treba da omogući da direktno komunicira sa rukovodstvom opštine jer svaka ozbiljna uprava treba da bude informativni servis građanima.

Opštine bi trebalo da “ožive” mesne zajednice na selu preko kojih bi građani mogli direktno da se obraćaju nadležnima, kako ne bi morali da dolaze u opštinu.

Takođe, sve opštine treba dovesti na taj nivo da svako ko u njoj živi može na najefikasniji način da direktno kontaktira sve službe u opštini i obrati se po svim pitanjima.

Opštinske uprave treba da podstiču građane da komuniciraju sa čelnicima opštine i daju svoje predloge jer samo tako opština može da se pravilno razvija i da se rešavaju razni problemi.

Građani treba da si inicijativni, da komuniciraju sa opštinskim rukovodstvom: da daju svoje predloge, da postavljaju pitanja, da kritikuju… da hvale a lokalni funkcioneri ne bi trebalo sve da shvate lično jer nisu građani tu zbog njih već su oni tu zbog građana. 

Ne moraju opštine i lokalni funkcioneri uvek da izađe u susret ali su dužni i treba uvek da daju povratnu informaciju, odgovor – kako bi se dobilo realno stanje.

 N.Miljković

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja