Saša Milutinović na Božić upecanog klena vratio u reku

SasaMilutinovic01
Pre nekoliko dana, tačnije na Božić 2016. godine Saša Milutinović iz Brusa upecao je u reci Rasini klena težine 1 kilogram ali ga je posle nekog vremena pustio u reku.
Imali smo priliku da razgovaramo sa Sašom koji nam je rekao da je zaljubljenik u prirodu, naročito u reke a posebno u reku Rasinu pored koje je i odrastao.

“Uvek kad dođem kući, u Brus, iskoristim priliku da odem do reke makar na pola sata, nevezano za vreme i doba godine. Ovaj put sam na Božić, 07.01.2016. godine, posle ručka i polaženja, izašao do Lepenca na pecanje…  SasaMilutinovic02
Na reci sam bio negde oko 15:00 časova i već posle desetak minuta usledila je kontra na dugotrajno i lukavo uzimanje mamca (svinjska crna džigerica, sistemom na plovak). Ubrzo se u snegu našao klen kakvog nisam ranije imao priliku da savladam…  Vaga je kasnije pokazala da je težak tačno 1 kg.
Ono što je zanimljivo, ulovljeni klen je i nakon 45 min bio živ pa smo ga otac i ja vratili nazad u reku, posle manjeg oporavka.  Posle ovog poteza smo bili još zadovoljniji i čini mi se da je moja ljubav prema prirodi bila još veća.

Tog dana uhvatio sam još jednog od recimo 0,25kg i njega odmah vratio. I jedan slične veličine mi se otkačio u nogama.

Želim svim čitaocima Brusonline sajta, puno sreće i zdravlja i da u novoj 2016. godini svi zajedno učinimo nešto, u saradnji sa lokalnim vlastima, da Rasina ne postane deponija i septička jama jer to je neprocenjivo bogatstvo koje imamo. Nisu tako daleko bili dani kad se u reci redovno kupalo. Kvalitet vode je i dalje dobar ali problem je smeće, neprosvećeni pojedinci (verujem da je većina ljudi korektna) i neadekvatna kaznena politika.”

BrusONLINE

 

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja