Osvrt na 2015. i planovi za 2016.: JKP “Rasina” Brus

I Jelicic301215

Na kraju jedne kalendarske godine i početku nove većina firmi sumira rezultate u predhodnoj. Tako je i u Javno komunalnom preduzeću “Rasina” Brus. Ivan Jeličić, vd direktor JKP “Rasina” upoznao nas je sa aktivnostima preduzeća u 2015. kao i planovima za 2016. godinu:

“U 2015. godini bilo je dosta aktivnosti JKP “Rasina” Brus. U proleće 2015. uradili smo kanalizaciju u MZ Kobilje – Božanovići kao i dva kanalizaciona i jedan vodovodni krak u Žiljcima – Rosulje.
Nastavili smo radove na uređenju stočne pijace: kupili stočnu vagu i uradili prilazne rampe kao vodu i mokri čvor.
Uradili smo rekonstrukciju vodovodne mreže u ulicama Balkanska i Milosava Stevovića pre asfaltiranja a radili smo in a uklanjanju starih objekata koji su ugrožavali bezbednost građana kod gradskog parka.
Tokom jeseni radili smo na sanaciji i revitalizaciji atarskih puteva u poljanama kao i na održavanju javne rasvete na teritoriji opštine Brus koja je u  našoj nadležnosti od avgusta meseca 2015.
Firma je tokom 2015. godine nabavila i nekoliko vozila kao što je teretno vozilo FAP kiper , zatim novo službeno vozilo i polovno pogrebno vozilo. Otvorena je i prodavnica pogrebne opreme po veoma povoljnim cenama a izlazimo u susret sugrađanima i odobravamo kupovinu uz popust i na rate.
Sredili smo i uredili unutrašnjost poslovnih prostorija kao i spoljašnost poslovnog objekta i dvorišta.
Plate u JP “Rasina” se posle 11 godina isplaćuju mesec za mesec i mogu reći da uspešno završavamo radnu 2015. godinu jer firma nije opterećena kreditom, lizingom kao ni izdatim menicama.”

Šta je od radova u toku i šta je JP “Rasina” Brus planirala od aktivnosti u 2016. godini?

U planu za 2016. godinu je da završimo radove iz 2015. a u toku je rušenje biodiska (prečišćivač otpadnih voda) u Brzeću kao i radovi na izgradnji  mostova u selu Ribari i Milentiji, koji će se nastaviti dok vremenski uslovi dozvole jer su u najavi niske temperature i sneg.

U novoj godini obnovićemo i vozni park sa dva kamiona kipera, dva skipa i jednim kamionom za održavanje ulične rasvete.

Planirani su radovi na daljem proširenju kanalizacione mreže u Žiljcima i Kobilju (preko puta firme VIS). Pre nastavka radova na putu prema Drenovi uradićemo oko 150 metara vodovoda a u planu je i novih 4 – 5 priključaka za kanalizaciju.
U 2016. završićemo radove na izgradnji vodovoda u Strojincima (zaseok Panići) i Zlatarima a pokušaćemo da organizujemo i iznošenje smeća sa seoskih područja i to u selima gde su pristupačni i asfaltirani putevi.

U planu nam je i završetak trotoara u Brzeću kao i celokupnao poboljšanje vodovodne i kanalizacione infrastrukture. Potrudićemo se, u saradnji sa hotelijerima, da u zimskoj i letnjoj turističkoj sezoni još bolje održavamo higijenu u TC Bela Reka. Za sada smeće u sezoni iznosimo 2 puta, četvrtak – nedelja, kao i po pozivu od hotelijera. 

Ono što će najviše interesovati građane opštine Brus to je da nam je u planu sređivanje bazena za pijaću vodu, nabavka hlorinatora, sređivanje izvorišta i zamena azbestnih cevi na deonici Vignjište – Vlajkovci.

Koristim priliku da svim građanima čestitam Novu godinu i Božićne praznike sa željom da im se ostvare svi snovi i da u 2016. sarađujemo još bolje.”

N.Miljković

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja