Sajt opštine Brus među najlošije ocenjenim sajtovima opština i gradova u 2014.

MinElektUprav

Prema oceni Direkcije za elektronsku upravu pri Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, a prema informatoru o radu veb prezentacija opština i gradova za 2014. godinu, sajt opštine Brus je zauzeo 149. mesto, od 169 ocenjenih sajtova, sa 93 poena od mogućih 300.
Iako je sajt Opštine Brus po strukturi sličan sajtu grada Kruševca koji zauzima 30. mesto sa 163 poena glavni nedostatak je popunjenost informacija na sajtu koje bi bile dostupne građanima.

Zanimljivo je da sajt opštine Brus, kada je u pitanju rad Opštinskog veća ili SO Brus ili nekog Saveta, Komisije koje su ključne u donošenju važnih odluka koje se tiču žitelja opštine Brus i ne postoje što svakako rad Opštine Brus čini netransparentnim.

Pored minimuma relevantnih sadržaja na veb prezentaciji treba da stoje i druge korisne informacije kao što su: vesti o radu drugih organa lokalne samouprave, analize, izveštaji, publikacije, podaci o projektima, pristup bazma podataka službenih evidencija, korisni linkovi, različiti audio i video sadržaji i dr.

Neophodno je da bude postavljen i Zahtev za informacije od javnog značaja sa jasnim uputstvima u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

Potrebno je da postoji poseban odeljak prezentacije predviđen za arhiviranje sadržaja čime se omogućava praćenje rada pravnih prethodnika. Ovo je veoma važno pri rekonstrukcijama lokalnih samouprava, jer se tako održava kontinuitet u radu. 

N.Miljković

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja