Opština Brus suprotno zakonu proizvodi medijski sadržaj

Iako je Radoica Milosavljević pre tri meseca kupio, a pre mesec i po dana potpisao kupoprodajni ugovor sa Agencijom za privatizaciju za Radio-televiziju Brus, ova medijska kuća sve ovo vreme ne emituje program.
Petoro zaposlenih u ovom mediju je odmah posle održavanja Javnog nadmetanja na kom je proglašen kupac, dalo otkaze, tako da je Radoica Milosavljević kupovinom RTV Brusa dobio medij bez ijednog radnika. 

Po nezvaničnim informacijama do kojih je došlo Udruženje novinara Srbije, troje od petoro bivših zaposlenih RTV Brus zaposlilo se u Kulturnom centru Brusa u kom proizvode “Brusku hroniku” koja se emituje na RTV Kruševac.

Proizvođač ovog medijskog sadržaja je opština Brus, što je suprotno Zakonu o javnom informisanju i medijima koji nalaže da lokalne samouprave ne mogu biti proizvođači medijskih sadržaja.

Novi direktor Radio-televizije Brus biće Dragoslav Vučeković koji je za UNS izjavio da će narednih dana konačno ova medijska kuća početi sa emitovanjem programa posle skoro tri meseca pauze.

Izvor:uns.org.rs  

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja