Brusjanke Ana i Zorana u organizaciji studentske konferencije o književnosti

ZoranaSimic radio
Nedavno smo bili više nego prijatno iznenađeni kada smo čuli da su naše sugrađanke
Ana Knežević i Zorana Simić gostovale u emisiji Radio Beograda, a povodom održavanja Regionalne studentske konferencije “Književnost i umetnost u Jugoslaviji: (dis)kontinuiteti 1918-1992”. 
Ana i Zorana su u emisiji “Druga strana računara” govorile o upotrebi računara u književnosti i u samoj pripremi konferencije.

AnaKnezevic2Ana Knežević rođena je 20. februara 1993. u Kruševcu. Osnovnu školu i Gimnaziju – opšti smer završila je u Brusu. Diplomirala je na Katedri za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu. Trenutno je na master studijama istorije umetnosti.
Urednica je redakcije za arhitekturu časopisa „Artum”. Učestvovala je na studentskim praksama, seminarima, radionicama kao što su: Novija arhitektura Beograda, Jevrejska umetnost i tradicija, Muzej u pokretu, Sa Muzejem na ti, Beopariominum – Skriveni uglovi Beograda, Nove ideje za stare zgrade itd. Iza sebe ima dve regionalne studentske konferencije mladih istoričara umetnosti u Zagrebu novembra 2014. i u Splitu maja 2015. Volonterski je angažovanja na izložbama u Galeriji Doma vojske, Kući legata, Galeriji G12 HUB, Muzeju Macura, tokom Noći muzeja.
Aktivna je članica Kluba studenata istorije umetnosti. Trenutno je na Praktikumu u Muzeju afričke umetnosti u Beogradu.

ZoranaSimicZorana Simić rođena je 8. juna 1992. godine u Brusu, gde je pohađala osnovnu školu. Nakon završene Gimnazije u Kruševcu, upisala je studije opšte književnosti i teorije književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu, na kome je diplomirala 2015. godine.
Trenutno je studentkinja master studijskog programa „Jezik, književnost, kultura“. 
Članica je i jedan od osnivača udruženja studenata opšte književnosti i teorije književnosti Klub 128, u okviru koga je organizovala i moderirala tribinu pod nazivom „Nezavisna beogradska poetska scena danas“ (decembar 2013) i učestvovala u regionalnoj konferenciji „Savremena komparatistika u regionu: „(re)kontekstualizacija“ (april 2014), takođe u svojstvu organizatorke i moderatorke. 


Ana i Zorana već par meseci aktivno učesvuju u organizaciji regionalne studentske konferencije “Književnost i umetnost u Jugoslaviji: (dis)kontinuiteti 1918-1992”, koja će se održati u periodu od 22. do 24. aprila 2016. godine.


BrusONLINE foto:FB 

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja